Τέλος στο θρίλερ με τον τζιχαντιστή σε καφετέρια στο Σίδνεϊ

Τέλος δόθηκε στο θρίλερ ομηρίας σε καφετέρια του Σίδνεϊ, όπου ένας ένοπλος είχε εισβάλει από το πρωί της Δευτέρας κρατώντας πελάτες και εργαζόμενους, ενώ ισχυριζόταν ότι είχε τοποθετήσει τέσσερις βόμβες στο κατάστημα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών ο δράστης και δύο από τους ομήρους.

Ο δράστης που αυτοχαρακτηρίζεται κληρικός  είναι ο 50χρονος Μαν Χαρόν Μονίς. Το όνομά του έγινε γνωστό για πρώτη φορά όταν έγραψε «δηλητηριώδεις» επιστολές προς τις οικογένειες νεκρών αυστραλών στρατιωτών πριν από επτά χρόνια.

Πέρυσι είχε κατηγορηθεί ως συνεργός στη δολοφονία της πρώην συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του. Πιο πρόσφατα, κατηγορήθηκε για περισσότερες από 50 περιπτώσεις για απρεπή και σεξουαλική επίθεση κατά την περίοδο που δρούσε ως «πνευματικός θεραπευτής» και ασχολούνταν με μαύρη μαγεία! Ο Μονίς, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως Σεΐχης Χαρόν και Μοχάμεντ Χασάν Μαντέγκι, γεννήθηκε στο Ιράν και πιο πρόσφατα έζησε στο Μπέξλεϊ Νορθ, νότια του Σίδνεϊ.

Η αστυνομία έκανε έφοδο στην καφετέρια μετά από περίπου 17 ώρες ομηρίας, με τις σφαίρες να πέφτουν «βροχή» κατά την εισβολή τους στο χώρο όπου ο δράστης κρατούσε τους ομήρους.

Τη στιγμή της επιχείρησης υπήρχαν τουλάχιστον εννέα άτομα στο κτίριο, ενώ ο δράστης φορούσε ένα χοντρό μαύρο γιλέκο, και οι αστυνομικοί εξέφραζαν φόβους για εκρηκτικές ύλες. Το κτίριο εκκενώθηκε και μία ομάδα έκανε έλεγχο στο δράστη, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό για το αν τελικά έφερε εκρηκτικά.


 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης