Ρωσία: Η Ουκρανία σέρνει ΗΠΑ και Δύση σε πόλεμο με τη Μόσχα

«Η Ουκρανία σέρνει τη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν μεγάλο καθολικό πόλεμο», προειδοποίησε ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Βιτσισλάβ Βολόντιν.

Και κάλεσε τους Δυτικούς ηγέτες να δράσουν με υπευθυνότητα προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφή.

Ο πόλεμος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο κλονισμό στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση από την εποχή της κρίσης των κουβανικών πυραύλων το 1962.

Η Ρωσία τώρα προωθείται κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία.

«Το καθεστώς του Κιέβου σέρνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκές χώρες σε έναν μεγάλο πόλεμο», είπε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, που είναι στενός συνεργάτης του Πούτιν και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Ουκρανοί βουλευτές προσπαθούν να πείσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που χορηγούν οι ΗΠΑ προκειμένου να πλήξει ρωσικό έδαφος».

Πετάει το γάντι ο Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες, Τετάρτη, στο Κίεβο πως η Ουάσινγκτον δεν έχει «ενθαρρύνει ή παράσχει τη δυνατότητα για πλήγματα εκτός Ουκρανίας, αλλά τελικά η Ουκρανία πρέπει να λάβει αποφάσεις για τον εαυτό της σχετικά με το πώς πρόκειται να διεξαγάγει αυτόν τον πόλεμο».

«Ήμασταν σαφείς για τη δική μας πολιτική, αλλά πάλι, αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ουκρανία, η Ουκρανία θα (τις) λάβει για τον εαυτό της», είπε ο Μπλίνκεν σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεών του που έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουκρανία λέει πως έχει το δικαίωμα να επιτεθεί σε ρωσικούς στόχους καθώς πλήττεται από ρωσικούς πυραύλους σε καθημερινή βάση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ επιφυλακτικές σχετικά με τη χρήση αμερικανικών όπλων σε μία απευθείας επίθεση στη Ρωσία, τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, λόγω των ευρύτερων κινδύνων.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχουν προειδοποιήσει πως μια απευθείας αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ρωσία και την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ μπορεί να προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως η χρήση αμερικανικών και δυτικών όπλων εναντίον στόχων μέσα στη Ρωσία μπορεί να προκαλέσει μια αντιπαράθεση νέου επιπέδου — και ο Πούτιν έχει διατάξει τη διεξαγωγή γυμνασίων με τακτικά πυρηνικά όπλα, εν μέρει ως απάντηση στις δηλώσεις των Δυτικών.

«Οποιαδήποτε χρήση αμερικανικών και ευρωπαϊκών όπλων για επίθεση σε ειρηνικές πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα απαιτήσει τη χρήση πιο ισχυρών όπλων ώστε να προστατευθούν οι πολίτες της χώρας μας», είπε ο Βολόντιν.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση την περασμένη εβδομάδα πως κινδυνεύει να προκαλέσει καθολική σύγκρουση και είπε πως δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν να απειλήσει τη Ρωσία.

Ο διοικητής των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας Σεργκέι Καρακάγεφ δήλωσε σήμερα πως οι ικανότητες μάχης των μονάδων ενισχύονται λόγω της προμήθειας νέων πυραυλικών συστημάτων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης