Συνεχίζονται στην Πάτρα οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ ενόψει ευρωεκλογών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε γειτονιές της Πάτρας, μπροστά και στις ευρωεκλογές, με σκοπό να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο το μήνυμα για ισχυροποίηση του κόμματος, που θα σημάνει και ενδυνάμωση και των ίδιων των εργατοϋπαλλήλων, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας της θέσης και του αγώνας τους και την επόμενη μέρα από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στο χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων στα Ροϊτικα, όπου μίλησαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας και ο Βαγγέλης Κατσακούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος.

Το «παρών» έδωσε, επίσης, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο, Αναστασία Τογιοπούλου.

Το πρωί της Κυριακής, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σύνορα, με ομιλία των Νίκου Καραθανασόπουλου και Βαγγέλη Κατσακούλη, όπου συμμετείχε λαϊκός κόσμος της περιοχής.

Συμμετείχε, επίσης, ο Χρήστος Κορδάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Στις παρεμβάσεις του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, καλώντας να καταδικαστεί συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών μελών της, όπως και των κομμάτων που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και κατευθύνσεις της με ισχυροποίηση του ΚΚΕ που θα δώσει τόνο αισιοδοξίας συνολικά για τους λαούς στην Ελλάδα και τη Ευρώπη.

Κριτήριο ψήφου η στάση απέναντι στα ναρκωτικά!

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του και στο ζήτημα των ναρκωτικών ως κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων από τη συγκέντρωση στα Σύνορα:

«Η ιδεολογική χειραγώγηση του λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, περνά και μέσα από την καλλιέργεια της ναρκωκουλτούρας, της ανοχής δηλαδή, απέναντι στην χρήση και εμπορία των ναρκωτικών με όσες καταστρεπτικές συνέπειες έχει αυτή για τους χρήστες, την κοινωνία συνολικά.

Χρειάζεται και αυτό το ζήτημα να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, ιδιαίτερα για την πολιτική της ΕΕ και των αστικών κομμάτων, με την επικίνδυνη λογική διαχωρισμού των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, κάτι που αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής της.

Πολύ περισσότερο αυτά τα ζητήματα πρέπει να απασχολήσουν και σε αυτή τη γειτονιά, όπου έχουν δράσει οργανωμένες ομάδες διακίνησης ναρκωτικών με επίκεντρο τα σχολεία.

Να σκεφτεί κάθε ένας άνθρωπος που προβληματίζεται και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του, ότι το μόνο κόμμα που στέκεται απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά είναι το ΚΚΕ. Αντιτίθεται στο να έχει θολή σκέψη η νεολαία, να είναι υποταγμένη. Αγωνίζεται αυτή να είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, στο δρόμο της ανυπακοής και του αγώνα για το σήμερα και το μέλλον της. Και μπροστά στις 9ης Ιούνη λοιπόν, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, που και μαζί με αυτό μπορεί να ενισχυθεί και η πάλη απέναντι στα ναρκωτικά, τις καταστρεπτικές συνέπειές τους».

Στην ίδια συγκέντρωση, παρέμβαση για το συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποίησε και η Ελισάβετ Καπαγερίδου, γραμματέας Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ-Οξυγόνο, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, που κατήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ σε συνέχεια και προηγούμενων νομοθετημάτων, να καταργήσει τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ επί της ουσίας και της λειτουργίας των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η χρήση ναρκωτικών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα ιατρικό πρόβλημα, αλλά ως κοινωνικό.

Με το ΚΚΕ όλοι όσοι διαπίστωσαν και το «αμαρτωλό» ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας

Στις παρεμβάσεις του και στις δύο συγκεντρώσεις, ο Βαγγέλης Κατσακούλης, αναφέρθηκε από την πλευρά του στην κρισιμότητα των εκλογών, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στήριξης και ψήφισης του ΚΚΕ από κάθε έναν που προβληματίζεται από την κατάσταση που βιώνει σήμερα.

Ιδιαίτερα κάλεσε, όλους όσοι αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί, ριζοσπάστες, «όσους αναλογίζονται τον «αμαρτωλό» ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας για να «ξεπλυθούν» σειρά αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα που εκπορεύονται από την ΕΕ με τις οδηγίες της που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της και από τα κόμματα που κυβερνούν σε αυτές ή είναι αντιπολίτευση και «πίνουν νερό» στο όνομά της, να κάνουν το βήμα στηρίζοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ ακόμη και αν διατηρούν επιφυλάξεις».