Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας στην Εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί, εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στην Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας και ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφανιών  στο Μνημείο.

Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας, συνεχίζει και έχει επίκαιρο χαρακτήρα, ειδικά υπό το φως των τραγικών εξελίξεων, με την γενοκτονία στην Γάζα, που δείχνουν ότι τέτοιου είδους γεγονότα, κάθε άλλο παρά ανήκουν ολοκληρωτικά στη σφαίρα του παρελθόντος.

Ο Αντιδήμαρχος, δήλωσε για την Ημέρα στα μέσα ενημέρωσης:
«Τιμάμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τα διδάγματα από τη Γενοκτονία των Ποντίων, όπως και από την βαρβαρότητα της Μικρασιατικής καταστροφής, παραμένουν δυστυχώς επίκαιρα, αφού μια ακόμα Γενοκτονία συντελείται στην Γάζα, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, από την Ισραηλινή κυβέρνηση, με υποστηρικτές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ενώ εμπλέκεται ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση. Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τον λαό, απαιτεί την απεμπλοκή της χώρας μας από έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενώ συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».