Οι τζιχαντιστές προ της Δαμασκού του Άσαντ!

Πολύ κοντά στον ίδιο τον Άσαντ βρίσκονται οι τζιχαντιστές του ISIS αφού χθες εισέβαλαν σε προσφυγικό καταυλισμό Παλαιστινίων εντός των ορίων της συριακής πρωτεύουσας, φθάνοντας για πρώτη φορά σε απόσταση... ανάσας, από την Δαμασκό.

Η προέλαση των τζιχαντιστών δημιουργεί έντονες ανησυχίες καθώς μέσα στον εν λόγω καταυλισμό βρίσκονται περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες (μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά), ενώ οι μαχητές του ISIS ίσως επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τον καταυλισμό ως βάση για να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον της έδρας του συριακού καθεστώτος που όπωςείπαμε βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Οι τζιχαντιστές εισέβαλαν σε έναν«ιστορικό» καταυλισμό που οικοδομήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 (μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1948) και αντιμετωπιζόταν  ως «η de facto πρωτεύουσα της παλαιστινιακής διασποράς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το BBC.

Πριν το ξέσπασμα του εμφυλίου στη Συρία, στον συγκεκριμένο χώρο (που περιλαμβάνει τζαμιά, σχολεία, δημόσια κτίρια κ.ά.) ζούσαν ενδεικτικά περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι. Ο χαοτικός εμφύλιος τα τελευταία τέσσερα χρόνια έτρεψε σε φυγή την πλειονότητα των προσφύγων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης