Στην Ελλάδα αν χρωστάς απαγορεύεται να δουλέψεις

Επί έξι χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ, αντί να κυβερνούν, τρέχουν γύρω από την ουρά τους όπως οι γάτες. Ουρά τους τα μνημόνια. Γκρεμίζουν την κοινωνική και οικονομική διάρθωση της χώρας δήθεν διαπραγματευόμενοι με τους δανειστές. (Δεν διαπραγματεύονται βέβαια, απλά υπογράφουν ότι τους βάζουν).

Παράλληλα αυτά τα έξι χρόνια των μνημονίων ΠΑΣΟΚ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδιναν και δίνουν μάχη να ξεγελάσουν τους πολίτες ψευδόμενοι, υποστηρίζοντας την "αναγκαιότητα" των μνημονιακών μέτρων και βαφτίζοντας συνεχώς το μαύρο, άσπρο.

Τι δεν κάνουν οι αποτυχημένοι πολιτικοί των μνημονίων αυτά τα έξι χρόνια; Δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εκσυγχρονισμού και ανακούφισης της χώρας. Δεν συνέταξαν δηλαδή πότε το αναγκαίο εκείνο εθνικό σχέδιο που θα έπρεπε να συνυπάρχει με το μνημόνιο, ώστε δημιουργώντας πρόσθετο πλούτο η Ελλάδα να οδηγείται με σιγουριά εκτός κρίσης.

Δεν καταστρέφουν την χώρα τα μνημόνια. Την καταστρέφει η έλλειψη σχεδίου.

Δεν είναι λίγοι οι αναγνώστες που με ρωτούν: "Μα μπορούμε να παρουμε μέτρα πέραν των μνημονίων;" Φυσικά και μπορούμε, έχω χιλιάδες παραδείγματα τέτοιων μέτρων, λόγω χώρου θα σας αναφέρω μόνον ένα: Η φορολογική ενημερότητα.

Έχετε δει στις εκπομπές τύπου Παπαδάκη έναν ατυχή Θεσσαλονικιό, άνεργο, πατέρα δυο ανηλίκων, που του βάζουν καθε τόσο 5.000 πρόστιμο γιατί πουλά κουλούρια χωρίς άδεια; Ξέρετε γιατί δεν έχει άδεια; Γιατί επeιδή χρωστά στο Δημόσιο, δεν έχει φορολογική ενημερότητα ώστε να του την δώσουν!

Στην Ελλάδα 4.200.000 οφειλέτες δεν έχουν φορολογική ενημερότητα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, να μην μπορούν να ανοίξουν ένα κουρείο, να μην μπορούν να πουλάνε κάστανα στη γωνία ΓΙα ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ στοιχειωδώς και πάει λέγοντας.

Ερωτώ λοιπόν αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, τον Θεοδωράκη, το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ. ακόμα και το ΚΚΕ: Φορολογική ενημερότητα δεν υπάρχει σε καμία χώρα του πλανήτη. Εδώ που την έχουν επινοήσει ακόμα και για να σου απαγορεύουν να ξεκινήσεις μια δουλειά, έχετε καταθέσει ποτέ μια ερώτηση στη Βουλή για την κατάργησή της; Έχετε βγει στα τηλεπαράθυρα να κάνετε αγώνα για να καταργηθεί; (Όχι, δεν τους έχει περάσει καν από το μυαλό..!)

Υπάρχουν χιλιάδες παρόμοιες αποφάσεις που θα άλλαζαν αμέσως την δυναμική στην χώρα, θα ανακούφιζαν ανθρώπους και επιχειρήσεις και θα έφερναν πολλαπλά κέρδη. Ποιος να τα προωθήσει; Οι πολιτικοί των μνημονίων  που τρέχουν στα τηλεπεράθυρα να δώσουν τον ευγενή αγώνα της ψευδολογίας;

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης