Πως το κράτος πετά άδικα εκτός ρυθμίσεων οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Μόλις το 3% ανταποκρίθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να πληρωθούν δόσεις ρυθμίσεων που είχαν αφεθεί και να επιστρέψουν οι οφειλέτες στις δόσεις. Παράλληλα πάνω από το 50% των οφειλετών ΕΦΚΑ έχει χάσει την ρύθμιση των 120 δόσεων. 

Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πληρώσει δεκάδες δόσεις πριν εγκαταλείψουν... Πέταξαν χιλιάδες ευρώ σε μια μαύρη τρύπα, αφού έχασαν και τις εκπτώσεις. Κάποιοι χρωστούν περισσότερα από πριν! 

Τι φταίει και οι οφειλέτες δεν τα καταφέρνουν; Φταίει μόνο το κράτος και πιο συγκεριμένα οι υπουργοί Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ και λοιποί ανίκανοι για μια σωστή δουλειά. Θα σας δώσω δυο παραδείγματα: 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ: Το κράτος κατάσχει ΟΛΑ τα ποσά του οφειλέτη ελεύθερου επαγγελματία. Φανταστείτε έναν μικροέμπορο λοιπόν που όταν τον πληρώνουν με κάρτα, όλες οι πληρωμές κατάσχονται έναντι των οφειλών του. Όμως στο τέλος του μήνα ενώ του έχουν κατάσχει π.χ. 450 ευρώ, δεν τα βάζουν στην τρέχουσα δόση του. Έτσι πέραν των 450 που του πήραν, πρέπει να πληρώσει και την δόση των 180 ευρώ αλλά και τα τρέχοντα ασφαλιστικά του! Πόσο θα αντέξει άξεστοι των υπουργείων και του ΕΦΚΑ; 

Δείτε δε και την γελοιότητα με το τι κάνουν τα κατασχεμένα ποσά. Του τα βάζουν λέει, στο τέλους των... 120 δόσεων, δηλαδή από σήμερα έξι χρόνια μετά! Έτσι άνθρωποι που τους έχουν κατάσχει τα τελευταία χρόνια 3-4.000 ευρώ χάνουν την ρύθμιση μη μπορώντας να πληρώσουν μια πολύ μικρότερη δόση π.χ. 180 ευρώ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Οφειλέτες έκαναν αίτηση για να πάρουν την σύνταξη τους. Λίγους μήνες μετά, υπέθεσαν ότι αφού το κράτος τους χρωστά πλέον συντάξεις (από τις οποίες θα παρακρατείται η δόση) μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν. ΟΧΙ λέει το κράτος. Και ενώ τους χρωστά 5,10, 15 συντάξεις τους πετά εκτός 120 δόσεων αν δεν πληρώσουν δυο συνεχόμενες! 

Μόνο από αυτές τις δυο περιπτώσεις α) τα κατασχεμένα ποσά να πληρώνουν τα τρέχοντα και β) αν έχεις κάνει αίτημα σύνταξης να σταματάς τις δόσεις έναντι αυτών, χιλιάδες οφειλέτες θα ήταν ακόμα ρυθμισμένοι. Αλλά δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε αντιπολίτευση να προστατεύσει τον κόσμο που αδικείται κατάφωρα.

                                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης