Που διαφέρουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ; (Πουθενά)

Το ΠΑΣΟΚ θα περάσει σύντομα στην δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, ειδικά αν αλλάξει αρχηγό, αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τον πλασματικό κόσμο μέσα στον οποίο λειτουργεί όλο το πολιτικό σύστημα στην χώρα.

Έχουμε 7 συν μια ακόμη υποψηφιότητα για την αρχηγία. Μπορεί κάποιος να μας πει που διαφέρουν; Τι εκπροσωπεί ο ένας που δεν εκπροσωπεί ο άλλος; Δεν διαφέρουν σε τίποτα. Μέσα στον πλαστό κόσμο τους ξέρετε τι κάνουν; Είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα και καλούν γνωστούς ομαδάρχες σε όλη την χώρα και τους ζητούν στήριξη.

Θεωρούν ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία να πουν κάτι για τα φλέγοντα των πολιτών. Αυτά δεν σε εκλέγουν Σε εκλέγουν οι γνωριμίες, οι υποσχέσεις για το μετά. Και θέλετε να σας πω το χειρότερο; Έχουν δίκιο. Αν εμφανιστεί ένας υποψήφιος και αρχίσει να εξηγεί τι πρέπει να γίνει σε ζητήματα που αδικούν τον πολίτη, δεν είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει μια έστω ψήφο στην κάλπη.

Έχουμε λοιπόν 7 συν μια υποψηφιότητες που δεν λένε τίποτε, κάνουν μόνο επαφές στο παρασκήνιο και μια κοινωνία ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ούτε ακούει ότι κι αν κάνουν. 

Και κάθε φορά έχω το παράδειγμα του Δημάρχου Μπακογιάννη στην Αθήνα που μετά από ένα αδιανόητο ρεσιτάλ έργου έχασε από πολίτες που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια ότι έκανε γι αυτούς. (Τώρα η Αθήνα γίνεται κάθε μέρα χειρότερη αλλά δεν τους νοιάζει).

Όμως εγώ είμαι πάντα ένας ρομαντικός της ζωής και δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο μόνος δρόμος για την κάλπη στο ΠΑΣΟΚ είναι το παρασκήνιο. Πιστεύω ότι αξίζει να μιλήσει έστω ένας υποψήφιος επί της ουσίας δυνατά και έντονα. Μόνο κέρδος θα έχει και αυτός και όσοι πολίτες ξυπνήσουν. Θα το κάνει κανείς; 

                                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης