‘’ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΛΕΙΟ’’ (μερικές σκέψεις)

Νοιώθω την ανάγκη να το αναλύσω μαζί σας… Σκεφτόμουν όλες αυτές τις μέρες ότι ήθελα να γράψω για την αγάπη. Χτες ξεκίνησα το βιβλίο με τίτλο ‘’ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΛΕΙΟ’’.

Μου έκανε εντύπωση λοιπόν ο τίτλος και σκέφτομαι το εξής.. ότι οι περισσότεροι από εμάς πασχίζουμε για την αγάπη και για το περισσότερο τέλειο νομίζοντας πως όταν αγαπάς στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει η σκέψη πως όταν αγαπάμε οι πράξεις μας πρέπει να αγγίζουν το τέλειο. Όμως είναι τελικά έτσι? Και πόσο αγχωτικό είναι αυτό;

Έχουμε σκεφτεί ποτέ πως το να αγαπώ είναι τελικά τόσο απλό όσο ακούγεται; Είναι.. γιατί όταν πάψεις να θες να είσαι τέλειος εσύ για ότι αγαπάς, θα νοιώσεις την ελευθερία του εαυτού σου.. γιατί εσύ νοιώθεις αγάπη για τους δικούς σου λόγους..όλα ξεκινάνε από εμάς και καταλήγουν σε εμάς.

Δεν γίνεται λοιπόν να αγαπάμε όλοι το ίδιο και με τον ίδιο τρόπο. Όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων περιμένουμε αυτή την γνωστή σε όλους μας ανταπόκριση.

Πως θα νοιώσουμε ελεύθεροι αν δεν καταλάβουμε ότι ο εαυτός μας πρέπει να αγαπηθεί πρώτος.. δύσκολο να το αντιληφθούμε και ίσως δυσκολότερο να το πράξουμε. Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε πει πολλές φορές όταν είστε εμπλεκόμενοι συναισθηματικά την ατάκα ‘’δεν με νοιάζει για μένα εσύ να είσαι καλά’’.

Η αγάπη λοιπόν δεν είναι τέλεια..

Η αγάπη δεν είναι επιλογή..

Η αγάπη είναι μόνο ελευθερία.

                 ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΥ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης