Γιατί το ανίκανο κράτος ζητά πίσω επιδοτήσεις ρεύματος του 2022

Είναι κράτος αυτό; Μιλώντας για την Ελλάδα το ερώτημα είναι ρητορικό. Όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να μην μας αφήσει έκπληκτους. Στην Ελλάδα μπορείς να περιμένεις ακόμη και να ζητηθούν πίσω επιδοτήσεις στο ρεύμα του... 2022!

Οι επιδοτήσεις δόθηκαν σε 1,2 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από το εξωφρενικό κόστος στην ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ποτέ δεν ειπώθηκε όμως πως "ότι σου δώσουμε τώρα θα μας τα επιστρέψεις σε δυο χρόνια". Τώρα τις ζητούν πίσω! Γιατί;

Οι τότε επιδοτήσεις σε περίπου 1,2 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις, αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι δόθηκαν παράτυπα καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί η απαραίτητη έγκριση από τις Βρυξέλλες και την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με λίγα λόγια Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ευθύνεται διότι δεν τήρησε τον βασικό κανόνα: Σε κάθε χρηματοδότηση της ΕΕ πρέπει να υπάρχουν ΚΡΙΤΗΡΙΑ για το ποιοι δικαιούνται και όχι οριζόντιες πληρωμές (πάρτε όλοι). 

Με δική της ευθύνη η επιδότηση έγινε από στήριξη, πρόβλημα. Μην ανησυχείτε δεν θα τιμωρηθεί κανείς που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του στο αρμόδιο υπουργείο. Ούτε κάποιος δημοσιογράφος θα ρωτήσει τον υπουργό. 

Το πιο ωραίο τώρα. Τις επιδοτήσεις κάλυψαν τότε οι προμηθευτές με ίδια κεφάλαια, αφού η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δηλαδή δεν πλήρωσαν ποτέ οι Ευρωπαίοι. Πλήρωσαν οι προμηθευτές που πρέπει να τα πάρουν πίσω.

Δείτε και το τελευταίο: Η κυβέρνηση περίμενε να γίνουν πρώτα οι ευρωεκλογές και μετά να απαιτήσει τις επιστροφές των επιδοτήσεων (και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες) για να μην έχει "πολιτικό κόστος". Εδώ υποκλίνεσαι. Οι άνθρωποι είναι οργανωμένοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης