Η ασημαντότητα Δούκα και η αδιαφορία του πολίτη για την αξία κάθε δημόσιου προσώπου

Όταν ο κ. Δούκας εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανα αμέσως ότι α) Με έναν άδοξο και εντελώς αδικαιολόγητο τρόπο απομακρύνθηκε ο εκπληκτικός σε έργα Κ. Μπακογιάννης και β) ο κ. Δούκας θα αποτύχει στα καθήκοντά τους αμέσως.

Η ήττα Μπακογιάννη ερμηνεύτηκε ως μια εσωτερική μεθόδευση στη ΝΔ ώστε να του κόψουν τον δρόμο προς την αρχηγία της ΝΔ και εν συνεχεία προς την πρωθυπουργία. Μπορεί. Εγώ όμως είδα μια φρικτή αδιαφορία των πολιτών να αξιολογήσουν έναν Δήμαρχο που άλλαξε τα πάντα στην Αθήνα. Δηλαδή που βελτίωνε την καθημερινότητα τους.

Παρέλαβε από τον Καμίνη (ΠΑΣΟΚ) την πιο βρώμικη πόλη στην χώρα με ΟΛΑ τα έργα ακίνητα και κανένα σχέδιο. Ο Μπακογιάννης με φοβερές ταχύτητες παρέδωσε την Ομόνοια (με χορηγία), έφτιαξε τον πιο όμορφο δρόμο στο κέντρο (Πανεπιστημίου), στέγασε τους άστεγους, άνοιξε μετά από 15 χρόνια το Θέατρο Λυκαβηττού.

Δημιούργησε μονάδες για τους ναρκομανείς, η Αθήνα έλαμπε από καθαριότητα, και το απίστευτα σπουδαίο: Η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό, έργο που το υπονόμευαν όλοι (με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ) ή δεν μπορούσαν καν να το συζητήσουν. 

Το έργο Μπακογιάννη, - που είναι πολλά περισσότερα από ότι σας περιγράφω - θα έπρεπε να του δίνει 80% ποσοστά στις εκλογές κι όμως έχασε από τον άγνωστο και ακατάλληλο όπως αποδεικνύεται Δούκα. Γιατί; Γιατί οι πολίτες δεν αξιολογούν πια. Ο Δήμαρχος που είχε μια Αθήνα λαμπερή, τους ήταν αδιάφορο. Έφεραν έναν που σήμερα η Αθήνα βρωμά παντού. Ούτε αυτό τους ενδιαφέρει. Ας βρωμά η πόλη που περπατούν.

Αλλά ας γυρίσουμε στην ασημαντότητα του κ. Δούκα. Αφού μετά επί έξι μήνες μετέτρεψε την Αθήνα σε σκουπιδότοπο και δεν προχωρά κανένα έργο γι αυτήν, θέλει να γίνει και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ! Με ποια προσόντα; Κανένα ορατό. Με ποια όπλα; Μόνο την αδιαφορία των πολιτών που αφού δεν αξιολογούν κανέναν γιατί να μην ψηφίσουν και έναν εντελώς άγνωστο που δεν έχει τίποτε να πει; 

                                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης