Μητσοτάκης: Να βρούμε τους 200 βουλευτές για να θεσμοθετήσουμε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου και για τις εθνικές εκλογές έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνοντας ειδική αναφορά στην επιστολική ψήφο, που ως γνωστόν θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής η θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου και για τις εθνικές εκλογές.

«Θα πω μία φράση: πολλοί πολέμησαν την επσιτολική ψήφο και φάνηκε αυτό και στη Βουλή, όταν τελικά ψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τώρα, όμως που το σύστημα τρέχει και που φτάνουν οι φάκελοι και που διαπιστώνουν οι πολίτες πόσο απλό και εύκολο είναι να ψηφίσεις επιστολικά, δικαιώνεται αυτή η σημαντική θεσμική πρωτοβουλία της κυβέρνησης», υπογράμμισε.

«Και βέβαια, η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα -και νομίζω ότι κανείς δεν θα μπορεί πια να αρνηθεί αυτό το αίτημα- είναι να βρούμε τους 200 βουλευτές που χρειάζονται -και θα το κάνουμε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές- ώστε να θεσμοθετήσουμε την επιστολική ψήφο για τους εκτός Ελλάδος συμπολίτες μας και στις επόμενες εθνικές εκλογές», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης