Κανείς δεν ήθελε μια σοβαρή συζήτηση στην Βουλή (Διαχρονικές παθογένειες, Τέμπη, Ψεκασμοί)

Η εκκίνηση στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για το δυστύχημα των Τεμπών ήταν εξαιρετική. Κράτησε όμως μόνο λίγα λεπτά και συγκεκριμένα μέχρι το σημείο όπου είπε πως "στα Τέμπη, συναντήθηκαν οι διαχρονικές παθογένειες της χώρας με το ανθρώπινο λάθος". Για έναν ακατανόητο λόγο, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε εκεί μια τελεία και δεν εξήγησε γιατί οι διαχρονικές παθογένειες συνεχίζονται.

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να μας πει τι είναι αυτό που εμποδίζει την χώρα να τοποθετεί στο δημόσιο τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Που η γραφειοκρατία καθηλώνει μεγάλα και μικρά έργα. Που τα νοσοκομεία μας είναι πάντα τριτοκοσμικά και ανοργάνωτα. 

Που η Παιδεία μας παραδίδει παιδιά αμόρφωτα. Που η αγορά χρειάζεται εργαζόμενους με δεξιότητες και αυτοί δεν υπάρχουν. Που στη χώρα συνεχίζεται η ερημοποίηση νησιών και περιφέρειας. Που η ακρίβεια της σκληρής κερδοσκοπίας συνεχίζεται ίσως και χειρότερη. 

Ο κ. Μητσοτάκης εδώ θα μπορούσε να ισχυριστεί - και θα είχε δίκιο - ότι αντί η αντιπολίτευση να παράγει σπουδαίο συμβουλευτικό έργο για όλα αυτά τα δεινά της χώρας, μετατρέπει τον δημόσιο βίο της σε έναν βόθρο με ψεύδη, τερατολογίες, ύβρεις και λεκτικό σκουπιδαριό, μολύνοντας την κοινωνία και παρασύροντας μεγάλο ποσοστό πολιτών σε ψεκασμένες θεωρίες και αδικαιολόγητη οργή.

Πράγματι έχουμε μια αντιπολίτευση που έχει αφοσιωθεί στην χυδαιότητα για να φθείρει την κυβέρνηση και έχει εγκαταλείψει πλήρως όλα όσα αφορούν τον πολίτη έχοντας φτάσει σε σημείο να μην προτείνει πια τίποτε για να βελτιωθούν οι ζωές μας. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να εξηγήσει και γιατί ενώ κυβερνά ήδη 5 χρόνια (συν άλλα 2-3 που προετοιμαζόταν), η χώρα δεν έχει αλλάξει λειτουργικά και ουσιαστικά, οι διαχρονικές παθογένειες που μνημόνευσε στην αρχή της ομιλίας του είναι πάντα εδώ. 

Έχεις μια κακή αντιπολίτευση που ήδη την τιμωρεί διαρκώς ο πολίτης με ποσοστά χαμηλά. Μάλιστα οι αρχηγοί τους (Κασσελάκης, Ανδρουλάκης) παίρνουν μονοψήφια θετικές ψήφους, λιγότερες από τα κόμματα τους, γιατί θεωρούνται ακατάλληλοι για πρωθυπουργοί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ ως κυβέρνηση θα μιλάς για τις διαχρονικές παθογένειες της χώρας λες και ανέλαβες σήμερα το πρωί ενώ κυβερνάς 5 χρόνια. Στην Βουλή χάθηκε η ευκαιρία για μια βαθιά ουσιαστική συζήτηση επ΄ αυτού. Αλλά μήπως ενδιαφέρεται η αντιπολίτευση για μια τέτοια συζήτηση; 

Ο Κασσελάκης με 13% ζητά εκλογές με παρατηρητές μήπως πάρει... 42% και δεν του το καταγράψουν και ο Ανδρουλάκης πάει στην Δικαιοσύνη γιατί λέει κάποιοι μοντάρισαν ένα ηχητικό που δεν παίζει κανένα ρόλο στην υπόθεση των Τεμπών. Έχουν σηκώσει και οι δυο σημαίες της παρακμής.

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης