Ευεργετημένοι της Δημοκρατίας την υπονομεύουν. Την εχθρεύονται

Η Δημοκρατία είναι να ατελές πολίτευμα και δεν μπορεί να μην είναι έτσι, αφού το επινόησε ο ατελής άνθρωπος. Ωστόσο δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο να βάλουμε στη θέση της. Ακόμα και οι σύγχρονοι τύραννοι στήνουν κάλπες για να υποκρίνονται ότι ψηφίστηκαν από τον λαό τους. Υποκρίνονται ότι έχουν Δημοκρατία.

Ποιοι εχθρεύονται την Δημοκρατία; Αυτοί που την απολαμβάνουν. Είναι οι ίδιοι οι πολίτες της Δύσης που με όπλα τις μεγάλες ελευθερίες που τους προσφέρει η Δημοκρατία την πυροβολούν. Οι ίδιοι πολίτες αν ήταν στην Ρωσία ή την Κίνα θα είχαν φυλακιστεί με συνοπτικές διαδικασίες (ή και εξαφανιστεί).

Δείτε την περίπτωση Τραμπ. Δεν τον ψηφίζουν μόνον ψεκασμένοι αλλά και πολίτες που γνωρίζουν ότι ψεύδεται και πως δίκαια έχασε τις εκλογές αλλά έτσι πολεμούν "το κατεστημένο". Είναι η ίδια λογική που Έλληνες ψήφιζαν Λεβέντη, Καμμένο, τώρα Βελλόπουλο, ακόμη και Χρυσή Αυγή.

Οι εκ των έσω επιθέσεις κατά της Δημοκρατίας την απειλούν, την ίδια ώρα που τα αυταρχικά καθεστώτα επιβιώνουν μια χαρά. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Το 1960 μόνο 35 χώρες είχαν δημοκρατία. Το 2008 πάνω από 160. Ξαφνικά οι αριθμοί αλλάζουν υπέρ του αυταρχισμού.

Με θλίψη διαπιστώνω μια αδιαφορία των πολιτών της Δύσης για την Ουκρανία, που μάχεται τον ολοκληρωτισμό. Βλέπω διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων αν και δεν είπαν ούτε μια λέξη όταν τον περασμένο Οκτώβριο τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στην επικράτεια του Ισραήλ, σκότωσαν, βίασαν και απήγαγαν ομήρους. 

Κινδυνεύουμε λοιπόν από εμάς τους ίδιους. Και είναι σαφές ότι ένας από τους πρώτους στόχους που πρέπει να δούμε είναι πως η Δημοκρατία μας θα αμυνθεί απέναντι σε αυτούς που ευεργετεί

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης