Ο Τσιτσιπάς δεν γυμνάζεται με στόχο την πρώτη θέση - Έχει πια άλλες προτεραιότητες

Παρακολουθώ τένις και είχα απορήσει με την αγωνιστική κατάρρευση Τσιτσιπά πέρυσι. Έχανε ακόμα και από παίκτες εκτός των 100. Ξαφνικά διάβασα μια δήλωση του προπονητή Χρήστου Φιωτάκη όταν τον ανέλαβε.

Τι είπε; Πως ο Τσιτσιπάς έχει όλα τα προσόντα να εκτοξευθεί προς την πρώτη θέση. "Τεχνίτης, ψηλός, γρήγορος, δυνατά χτυπήματα". Αυτό που του λείπει, είπε είναι να διορθώσει με πολλή δουλειά μικρές λεπτομέρειες. 

Όμως ο Τσιτσιπάς φαίνεται πως έχει επιλέξει πέραν του τένις και το να ζει. Άλλωστε με 35 εκατ, εισπράξεις μόνο από τους αγώνες στα 25 του, τι σημασία έχει η πρώτη θέση; Κι όμως στον αθλητισμό η πρώτη θέση δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα. Ρωτήστε τους Τζόκοβιτς και Ναδάλ.

Ο Φιωτάκης μπόρεσε να αλλάξει τον Τσιτσιπά εντυπωσιακά - και το είδαμε στην αρχή του 2024 - αλλά όχι όπως ήθελε. Και αποχώρησε με αιχμές λέγοντας: «Τα αποτελέσματα και οι στόχοι που είχα βάλει εγώ ως προπονητής δεν ήρθαν. Παρόλα αυτά, κάναμε τον Στέφανο να ξανασταθεί στα πόδια του, να είναι ένας υγιής αθλητής και να είναι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο, μετά τον τραυματισμό που είχε. 

Από εκεί και πέρα είναι κάποια πράγματα που είναι εκτός του δικού μου ελέγχου. Το κλίμα της ομάδας δεν ταιριάζει με τη δική μου ενέργεια και, δυστυχώς, έχουμε άλλες προτεραιότητες.  Εύχομαι κάποια στιγμή να καταλάβει ότι αυτά που του λέω είναι σωστά και να ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου. 

Περίμενα πώς και πώς την Ολυμπιάδα στο Παρίσι, διότι πίστευα ότι θα ήταν η στιγμή που θα μπορούσαμε να φέρουμε το χρυσό, κάτι που δεν καταφέραμε στο Τόκιο, λόγω ατυχιών και κάποιων περίεργων συνθηκών. 

Όπως είπα, όμως, έχει άλλες προτεραιότητες και εμένα δεν με ικανοποιούν τα work ethics του Στέφανου. Αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι η απόλυτη συγκέντρωσή του είναι να παίξει τένις και να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί στην κατάταξη ή να κερδίσει Grand Slams..."

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης