Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη-Δεν πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία στις ευρωεκλογές;

Την εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς απέτυχαν «η μη πολιτική και η άκρατη επικοινωνία» προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία στις ευρωεκλογές, διατύπωσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στο "ΣΚΑΪ" χαρακτήρισε «πολιτικής δίωξης» τις απολύσεις στελεχών του κόμματος, με τελευταία αυτή του Γιώργου Τσίπρα, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα «δεν έπρεπε να λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ».

«Εγώ ξέρω ότι κατέθεσα την πρόταση στο προηγούμενο συνέδιο να μην μετέχουν τα στελέχη του όργανα σε αμοιβόμενες θέσεις στο κόμμα. Αυτή απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία και από τους στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη. Από τη στιγμή που δεν άνοιξε μια κουβέντα αν πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί γιατί αυτό διασφαλίζει πολλά πράγματα στο πώς κινείται ένα κόμμα, οι απολύσεις είναι καθαρά πολιτικής δίωξης. Όποιος διαφωνεί με την ομάδα Κασσελακη στην Κουμουνδούρου, φεύγει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «οφείλει ο κ. Κασσελάκης να ενημερώσει ποιοι είναι σε αμοιβόμενες θέσεις, ποιοι ήταν πριν και προσλήφθηκαν στις ημέρες του».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «άθλιες» τις διαρροές «από τους κύκλους Κασσελάκη ότι μετά τον Θεοχαρόπουλο που ήταν και πρόεδρος κόμματος, θα διαγραφεί ο Σπίρτζης. Δεν είχα ποτέ καμία αμειβόμενη θέση ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι άθλια συμπεριφορά που δεν βοηθάει κανέναν».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους και γι' αυτό φταίει πρώτα από όλα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα όφειλε να μην λειτουργεί ως μονοπρόσωποη ΙΚΕ αλλά να συνεδριάσουν τα όργανα».

Κατά την εκτίμησή του «ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Πώς θα το κάνει με 14,9%; Απέτυχε η μη πολιτική πρόταση η άκρατη επικοινωνία. Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει σύγκλιση του προοδευτικού χώρου, κατά την άποψή μου να καταλήξει σε νέο κόμμα. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το θέμα είναι να μην καταντήσουμε όπως η Γαλλία που κλήθηκαν να στηρίξουν έναν δεξιό πρόεδρο».

Όπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης «προετοιμάζονται κινήσεις για συγκλίσεις των κομμάτων» προειδοποιώντας πως «όσοι επικαλούνται τη σύγκλιση για να τη διαλύσουν δεν θα πετύχουν».

Στο ερώτημα, τέλος, αν φοβάται ότι θα διαγραφεί για τις απόψεις του αυτές, ο πρώην υπουργός απάντησε: «γιατί να διαγραφώ; Είναι Πυθία ο κ Κασσελάκης; Δεν πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία του; Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ποινικοποιείται η άποψη έκφρασης».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης