Μόνιμα θύματα της ανικανότητας των πολιτικών οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους (Και αυτή την Κυριακή)

Τα θύματα (οι πολίτες) δεν μπορεί να είναι και θύτες (υπεύθυνοι) για τα δεινά του τόπου. Διατύπωσα την άποψη αυτή χρόνια πριν, όταν διάφοροι, αφού περιέγραφαν το χαμηλό επίπεδο και την ανικανότητα των πολιτικών κατέληγαν στους πολίτες λέγοντας: "Και ποιοι τους ψήφισαν όλους αυτούς τους ανίκανους που βρίσκονται στην Βουλή και σε υπουργικούς θώκους; Οι πολίτες, αυτοί φταίνε λοιπόν".

Εξηγούσα τότε ότι δεν μπορεί να ευθύνεται κάποιος όταν έχει να επιλέξει μόνο μεταξύ κακών και ανίκανων κομμάτων και προσώπων. Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης το παιχνίδι ήταν στημένο: Τα κόμματα επέλεγαν τους υποψήφιους (κολλητοί του εκάστοτε αρχηγού)  και στη συνέχεια τα ίδια τα κόμματα έδιδαν εντολή στα κομματικά πρόβατα ποιον να υπερψηφίσουν ώστε να εκλεγεί. Όλα ήσαν εκ των προτέρων κανονισμένα, δεν υπήρχε χαραμάδα για να εκλεγεί έστω και κατά λάθος κάποιος. Οι εκλογές γινόντουσαν για το τυπικό του θέματος.

Πέρα από τα σκληρά κόμματα που λειτουργούσαν στη λογική της παρέας αφήνοντας εκτός κάθε ανεξάρτητο πολίτη, η εκάστοτε κυβέρνηση ετοίμαζε και δολώματα ώστε να μαζεύει ψήφους. Μόνο με τους τετραωρίτες στον ΟΤΕ έβαλαν εκ περιτροπής  χιλιάδες παιδιά για 8 μήνες το καθένα στα τηλεφωνικά κέντρα ώστε όταν έρχονταν οι εκλογές να είναι η αφορμή για ένα τηλεφώνημα υπενθύμισης: "Εμείς σου βάλαμε το παιδί σε δουλειά - και θα το ξαναβάλουμε - ψήφισέ μας"!

Κάποιοι θα πουν ότι οι πολίτες δεν αντιδρούσαν σε όλα αυτά οπότε ευθύνονται έστω κι έτσι. Κι όμως αντιδρούσαν. Ψήφιζαν μικρά κόμματα, έριχναν λευκό, έκαναν αποχή, πάλι οι ίδιοι κυβερνούσαν. Και όταν ήρθαν τα μνημόνια έριξαν το ΠΑΣΟΚ που το έστειλαν στο 5%, μετά τον Σαμαρά και στη συνέχεια τον Τσίπρα.

Και για να μιλάμε ακόμη πιο χειροπιαστά, δείτε της εκλογές της Κυριακής. Ωραία είμαι το θύμα του πολιτικού συστήματος και θέλω να αντισταθώ, τι ψηφίζω; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κάτι να ψηφίσεις. Μόνο τιμωρητικά μπορείς να ψηφίσεις εν γνώση σου βέβαια ότι είσαι ήδη ηττημένος, αφού με την ψήφο σου θα ενισχύσεις κάποιον επίσης φαύλο και άχρηστο που δεν πιστεύεις, αλλά το προτιμάς από το να μην πας καθόλου στην κάλπη.

Ιδού λοιπόν: Τα θύματα (πολίτες) ούτε σε αυτές τις εκλογές δεν έχουν τι να ψηφίσουν. Και δεν μπορεί να είναι και θύτες επειδή μέσω της ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ κάλπης θα βρεθούν στην εξουσία μνημονιακοί πολιτικοί, πολιτικοί χωρίς σχέδιο, ψεύτες, ανυπόληπτοι και ανίκανοι. Το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι στημένο, ή έστω το καινούργιο δεν έχει έρθει.

               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης