Η Ελλάδα πάντα μια χώρα χωρίς κανόνες - Ότι ξημερώσει

Mια απλή ανάγνωση των κυριακάτικων εφημερίδων είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι στην Ελλάδα δεν... ισχύει τίποτα, όλα είναι στον αέρα! Τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσουμε το 2016 (και ενώ τα άλλαξαν πριν λίγες εβδομάδες;) Δεν ξέρουμε το.... "σχεδιάζουν".

Πόσο θα είναι οι εργοδοτικές εισφορές;(οι ακριβότερες στην Ευρώπη). Ούτε που ξέρουν, το σχεδιάζουν. Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ; Θα αλλάξουν τις αντικειμενικές αξίες προς τα κάτω αλλά θα αυξήσουν το ποσοστό φόρου για να εισπράττουν τα ίδια  (το σχεδιάζουν).

Πως θα δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια τα παιδιά; Κανείς δεν είναι σίγουρος, το σχεδιάζουν. Τι θα γίνει με τους 4-5.000 μετανάστες που έρχονται καθημερινά στην Ελλάδα; Κάτι ψελλίζουν ότι σχεδιάζουν, δεν είμαι σίγουρος να σας πω τι.

Τι θα γίνει με τις συντάξεις; Ότι και να γίνει τώρα (μιλούν για ένα Ταμείο και περικοπές προς τα πάνω) ένα είναι βέβαιο: Θα χρειαστεί να το ξανασχεδιάσουν. Αλλά ας μην μακρηγορώ, ο κατάλογος είναι μακρύς. Η χώρα δεν κυβερνάται, ούτε και κυβερνήθηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

 Όπως και οι προηγούμενοι έτσι και αυτοί, παίρνουν μόνο μέτρα καταστολής, ένα μείγμα εισπρακτικών επιδιώξεων και ιδεολογικών εμμονών. Το μείγμα αποτυγχάνει γιατί στην πραγματικότητα είναι σχεδιασμός στο γόνατο, οπότε "πρέπει πάλι να το αλλάξουν" και... φτου απ΄την αρχή.

Ζούμε σε μια ρευστή κοινωνία ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ συνύπαρξης. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα μας φορολογούν, πως θα μας δικάζουν, πως θα λειτουργούν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμιά μας, ποιος θα είναι ο μισθός μας κ.ο.κ.

Ότι αποφάσισαν χθες δεν ισχύει σήμερα και ότι αποφασίζουν σήμερα, δεν θα ισχύει αύριο.

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(ΥΓ: Κάπως έτσι οι Έλληνες εγκαταλείπουν την χώρα τους. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, επιστήμονες, νέοι. Καταφεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μόνιμους κανόνες καθημερινότητας ώστε να δημιουργήσουν μια κανονική ζωή).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης