Πνίγουν την αγορά με εξωφρενικά πρόστιμα και μαζικές κατασχέσεις

Η κυβέρνηση διαλύει τον οικονομικό ιστό της χώρας με μια καταστροφική εξίσωση : Επιβολή εικονικών φόρων + θηριώδη πρόστιμα + κατασχέσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών ίσον απόλυτη ασφυξία. Με λίγα λόγια το δημόσιο εισπράττει με έναν βίαιο τρόπο αφήνοντας επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα χωρίς ρευστό, χωρίς ταμείο!

Αυτή η πολιτική κανιβαλισμού φέρνει κάποια έσοδα, αυξάνοντας ωστόσο τα χρέη προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έως το τέλος Μαρτίου είχαν ρυθμιστεί με την πάγια ρύθμιση μόλις 684,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πόσο όμως είναι το φορολογικό χρέος που έχει δημιουργηθεί από τις αρχές του 2013 έως το τέλος Μαρτίου του 2014, δηλαδή σε 15 μήνες; Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12,84 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με άλλα λόγια στην πάγια ρύθμιση οφειλών έχει υπαχθεί μόλις το 5,3% των οφειλών που γεννήθηκαν τους τελευταίους 17 μήνες..!

Τέλος το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 13,8 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,05 δισ. ευρώ ή 7,1% κάτω του στόχου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης