Εμείς ψηφίσαμε τον νόμο Φλωρίδη χωρίς υποκρίσια αριστερής έμπνευσης που φωνάζουν για όλα χωρίς να κάνουν τίποτα, λέει ο Γεωργιάδης

Στην υπόθεση της σύλληψης του ποινικολόγου για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του χάρη στις διατάξεις του νόμου Φλωρίδη που «έλυσε τα χέρια» των γιατρών αλλά και σε θέματα του υπουργείου Υγείας όσον αφορά τα κίνητρα προκειμένου γιατροί και νοσηλευτές να υπηρετούν σε νησιά και άγονες περιοχές αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αρχικά ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «σε μια χώρα που γίνεται η δημόσια συζήτηση για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας και τις γυναικοκτονίες, που το έχει ανεβάσει η Αριστερα τόσο ψηλά έγινε αυτή η σύλληψη και ο λόγος είναι γιατί η κυβέρνηση Μητσοάκη ψήφισε νόμο που δεν ψήφισε η αντιπολίτευση. Τον νόμο Φλωρίδη δεν τον ψή φισε η αντιπολίτευση».

«Γιατί δύναται να συμβεί αυτή η διαδικασία; Γιατί αυτή η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που λέει ότι γιατρός που εμπλέκεται σε εξέταση γυναίκας που έχει τραύματα, μπορεί να καταγγείλει την άποψη του ότι μπορεί να είναι θύμα βιας, χωρίς ο ίδιος να υποστεί δίωξη. Με τον νόμο του Φλωρίδη πλέον διώκεται αυτεπαγγέλτως η βιαιοπραγία αν το κρίνει ο γιατρός. Πρόκειται για κολοσιαία μεταβολή στο δίκαιο που επί της ουσίας υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών χωρίς υποκρισία αριστερής έμπνευσης που φωνάζουν για όλα χωρίς να κάνουν τίποτα για αυτό».

Όσον αφορά την κατάσταση με τους γιατρούς στα νησιά, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «θα είμαστε καλύτερα από πέρσι στα νησιά» προσθέτοντας ότι «αυξάνω το κίντηρο για νοσηλευτές και γιατρούς για τα νησιά για να παίρνουν 2.100 ευρώ πλέον του μισθού τους ενώ ο δήμαρχος θα πληρώνει την κατοικία τους».

«Θα αλλάξουμε και άλλο το πλαίσιο σε συνεργασία με τον ΠΙΣ για να κάνουμε πιο ελκυστικό ένα νησί και μια άγονη περιοχή» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα απογευματινά χειρουργεία ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έχουν κατατεθεί τα στοιχεία για να δοθούν χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης για τα απογευματινά χειρουργεία. Δεν βλέπω λόγο να μην δοθεί το πράσινο φως από την ΕΕ. Πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει απάντηση ώστε να έχουμε δωρεάν απογευματινά χειρουργεία».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην ανάγκη αλλαγών στις διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ λέγοντας ότι «τον ΑΣΕΠ και τον πρόεδρό του τους σέβομαι πολύ και σκίζονται για τη δουλειά τους αλλά ειναι δουλειά της κυβέρνησης να βρει λύση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Έχουμε διαδικασία πρόσληψης 2.500 νοσηλευτών που τρέχει εδώ και 3 χρόνια. Αυτό πρέπει να το λύσουμε. γιατί φέτος έχουμε προκήρυξει άλλες 2.500 θέσεις. Προς χάρη της διαφάνειας δεν μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν τα νοσοκομεία. Δεν επιρρίπτω ευθύνες στον ΑΣΕΠ κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν, ο κ. Παπαιωάννου παρέλαβε μια διαδικασία που από την αρχή ήταν πιο βαριά από ό,τι υπολογίζαμε».

Στο πλαίσιο αυτό συμπλήρωσε, τέλος, «με ανησυχεί που η διαδικασία κρίσης για τους νέους διοικητές αντί για 5 μήνες που υπολογίζαμε θα διαρκέσει 15 μήνες».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης