Νέα αναβολή για τον ερχόμενο Ιανουάριο στη δίκη για την ανθρωποκτονία Βαλυράκη-Παρόντες στο δικαστήριο η χήρα και τα παιδιά του

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την ανθρωποκτονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Σήμερα στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν η χήρα και τα παιδιά του αείμνηστου πρώην υπουργού, όπως και ο αδελφός του. Δια των δικηγόρων της η οικογένεια επανέλαβε στο ακροατήριο τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας στην υπόθεση και ζήτησε μία συντομότερη δικάσιμο.

Το δικαστήριο προχώρησε σε αναβολή στην εκδικαση της υπόθεσης εξαιτίας της αποχής που πραγματοποιούν σήμερα οι δικηγόροι διαμαρτυρίμενοι για το νέο φορολογικό νόμο.

Μάλιστα, η συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως η οικογένεια επιθυμούσε τη διακοπή της δίκης και όχι την αναβολή της.

Η συνήγορος ζήτησε μία συντομότερη δικάσιμο μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο "δεδομένου ότι 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία και η συγκεκριμένη δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί εντός συντομότερου χρόνου".

Ακόμα η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην αποφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων ψαράδων, τονίζοντας μεταξύ άλλων στο δικαστήριο: "Αρχικώς οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ακολούθησε δε μία πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκισή τους ενώ ήδη κατά την περασμένη περίοδο των εορτών η οικογένεια του δολοφονηθέντος πληροφορήθηκε ότι από πλευράς των κατηγορουμένων έγινε επανειλημμένη οπλοχρησία. Έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχουμε έρευνες που έγιναν και στον εισαγγελικό λειτουργό, ερευνητέες συνθήκες και δύο κατηγορούμενους που απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στην Χαλκίδα".

Εν τέλει, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 20 Ιανουαρίου του 2025 με τη πρόεδρο να ενημερώνει τη συνήγορο της οικογένειας Βαλυράκη πως αναζητήθηκε συντομότερη δικάσιμος για την εκδιίκαση της υπόθεσης, ήταν όμως αδύνατο να βρεθεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης