«Πνίγηκε» στις σκηνές μια από τις ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας

Προβληματισμό φαίνεται να έχει προκαλέσει στην Εύβοια ο αριθμός των κατασκηνωτών που επέλεξαν να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει την παραλία Θαψά στο δήμο Κύμης Αλιβερίου (γνωστή και ως «Γαλάζια Λίμνη) να είναι πλημμυρισμένη από σκηνές, με κάποιους σχολιαστές στα social media να κάνουν λόγο για «άναρχη εισβολή» από τους κατασκηνωτές.

Τοπικά MME όπως το evima καταδικάζουν τις εικόνες «πρωτοφανούς έλλειψης σεβασμού τόσο στον δημόσιο χώρο και το κοινωνικό σύνολο όσο και στον ίδιο τον σχετικό νόμο» και μεταφέρουν την ενόχληση των κατοίκων που είδαν ένα από τα ωραιότερα σημείο της περιοχής τους «να μετατρέπεται σε ένα άτυπο… καταυλισμό, με τους κινδύνους που συνεπάγεται φυσικά κάτι τέτοιο για την δημόσια υγεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανέμορφη παραλία της δημοτικής ενότητας Κύμης, με τα τροπικά νερά, ήταν αρκετά δυσπρόσιτη μέχρι πέρυσι. Όπως αναφέρει το eviathema.gr, ο δρόμος για να φτάσει κανείς εκεί ήταν ένας δύσκολος χωματόδρομος, ο οποίος δεν ήταν κατάλληλος για όλα τα οχήματα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι αρμόδιες αρχές έπρεπε να καθαρίζουν και να επιδιορθώνουν εκ νέου τον δρόμο, που χάλαγε τους χειμερινούς μήνες.

Ωστόσo πέρυσι τον Οκτώβριο βρέθηκε μια πιο μόνιμη λύση, αφού ένα σημαντικό μέρος του δρόμου, το πιο επικίνδυνο, στρώθηκε με τσιμέντο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση που είχε κάνει πέρυσι ο πρόεδρος της κοινότητας Βιτάλων, Γιάννης Γέραλης, στην οποία υπάγονται τόσο τα Θαψά όσο και ο Τσίλαρος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης