Ο Μπάιντεν δεν βλέπει σύντομα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-«Δεν χάνω την ελπίδα μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε αμφιβολίες ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα επιτευχθεί σύντομα, λέγοντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7, ότι «η Χαμάς πρέπει να κουνηθεί».

Σύμφωνα με το Politico, ερωτηθείς ο Μπάιντεν αν είναι βέβαιος ότι επίκειται μια ειρηνευτική συμφωνία απάντησε αρνητικά, ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν έχω χάσει την ελπίδα μου».

Νωρίτερα, η Χαμάς τόνισε ότι επέδειξε «πλήρη θετικότητα» στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν δήλωσε ότι ορισμένες αλλαγές στη συμφωνία που προτάθηκε από τις ΗΠΑ και προωθείται από την ομάδα που εδρεύει στη Γάζα δεν είναι εφαρμόσιμες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ικανοποιημένες με την απάντηση της Χαμάς, που δόθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, «επειδή χρειάστηκε πολύς χρόνος και στη συνέχεια περιλάμβανε τροποποιήσεις που καθυστέρησαν την επίτευξη συμφωνίας».

Ο Μίλερ ευχαρίστησε το Κατάρ, το οποίο έχει διαδραματίσει κρίσιμο διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης, χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικό εταίρο, που εργάζεται ακούραστα για να προσπαθήσει να επιτύχει κατάπαυση του πυρός».

«Τους είμαστε πολύ ευγνώμονες» πρόσθεσε ο Μίλερ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης