Χάρβεϊ Γουάινστιν: Εισαγγελείς ζητούν επανάληψη της δίκης τον Σεπτέμβριο

Οι εισαγγελείς ζήτησαν επανάληψη της δίκης του Χάρβεϊ Γουάινστιν τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας την Τετάρτη στο Μανχάταν, την πρώτη εμφάνιση του σεσημασμένου μεγιστάνα του κινηματογράφου στο δικαστήριο μετά την ανατροπή της καταδίκης του για βιασμό το 2020 από εφετείο την περασμένη εβδομάδα.

Μια από τις κατήγορους του Γουάινστιν, η Τζέσικα Μαν, είναι έτοιμη να καταθέσει ξανά, δήλωσε η εισαγγελέας Νικόλ Μπλούμπεργκ στον δικαστή, προτείνοντας να κλειδώσει μια ημερομηνία μετά την Ημέρα της Εργασίας.

Η Bloomberg σημείωσε ότι η Μαν βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου την Τετάρτη και είπε ότι θέλει να γνωρίζουν όλοι ότι η κατηγορούμενη «μπορεί να έχει δύναμη», αλλά «έχει την αλήθεια».

«Πιστεύουμε σε αυτή την υπόθεση και θα ξαναδικάσουμε την υπόθεση», είπε.

Ο 72χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα και διαβήτη, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο από την Παρασκευή που επέστρεψε στο σύστημα φυλακών της πόλης από φυλακή στα βόρεια της πολιτείας.

Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του, Άρθουρ Αϊντάλα, δήλωσε ότι δεν έχει καμία ανησυχία για τις πνευματικές ικανότητες του πελάτη του, περιγράφοντας τον Γουάινστιν ως «κοφτερό σαν καρφί». Τόσο έξυπνος όσο ήταν ποτέ».

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε επίσης στο Λος Άντζελες το 2022 για έναν ακόμη βιασμό και εξακολουθεί να καταδικάζεται σε άλλα 16 χρόνια φυλάκισης στην Καλιφόρνια.

Παραμένει όμως υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη και θα επιστρέψει στο νοσοκομείο Bellevue του Μανχάταν, όπου αναμένεται να παραμείνει μέχρι τη δίκη του, δήλωσε η Αϊντάλα.

«Έχει συνεχείς πόνους τους οποίους παλεύει να ξεπεράσει. Παλεύει όσο καλύτερα μπορεί”, δήλωσε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι παρόλα αυτά διαβάζει μανιωδώς πίσω από τα κάγκελα, μεταξύ άλλων βιογραφίες για τον Αβραάμ Λίνκολν και την Έλενορ Ρούσβελτ.

«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είχε συνηθίσει να πίνει σαμπάνια και να τρώει χαβιάρι και τώρα βρίσκεται στο κομισάριο και πληρώνει για πατατάκια και M&Ms», αλλά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, δήλωσε ο Αϊντάλα.

Την Πέμπτη, το Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του με απόφαση 4-3, διαγράφοντας την ποινή φυλάκισης 23 ετών που του είχε επιβληθεί, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο δικαστής της δίκης επέτρεψε στους ενόρκους να δουν και να ακούσουν πάρα πολλά στοιχεία που δεν σχετίζονταν άμεσα με όσα του καταλογίζονταν.

Η απόφαση σόκαρε και απογοήτευσε τις γυναίκες που πανηγύριζαν ιστορικές κατακτήσεις κατά την εποχή του #MeToo, ενός κινήματος που εγκαινίασε ένα κύμα καταγγελιών για σεξουαλικά παραπτώματα στο Χόλιγουντ και όχι μόνο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης