Μητσοτάκης για μηνύματα για Τουρκία, ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και τα «λεφτόδεντρα» του ΣΥΡΙΖΑ(VIDEO)

Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες, ενώ επισκέφτηκε και το υπό ανέγερση νοσοκομείο στην Κομοτηνή. Κατά τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έστειλε πολλαπλά μηνύματα, τόσο για στην Τουρκία, στον απόηχο της επίσκεψής του στην Άγκυρα, όσο και στο εσωτερικό με αναφορές στην Ασφάλεια, με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης του κυλικείου στην Νομική Σχολή Αθηνών, όσο και για την οικονομία ρίχνοντας τα βέλη του στην αντιπολίτευση λέγοντας πως τάζει ξανά λεφτόδεντρα.

Τα μηνύματα για τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Μιλώντας σε πολίτες στη Μάκρη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκκένωση της κατάληψης του κυλικείου στη Νομική λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου. Το είπαμε πολλές φορές και το κάναμε πράξη. Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες».

Σημείωσε δε με έμφαση ότι «αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι, όπως είδατε και με την εκκένωση της κατάληψης η οποία είχε γίνει στη Νομική».

«Η Ελλάδα θα υπερασπίζει την κυριαρχία της»

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε για την πορεία των εθνικών θεμάτων:

«Τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020. Όταν υψώσμαε ένα τείχος άμυνας απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος. Προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας μας, τα σύνορα της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα της Ευρώπης που το μεταναστευτικό δεν είναι αντικείμενο της προεκλογικής συζήτησης.

Συναντήθηκα χθες με τον πρόεδρο Ερντογάν. Αποτιμήσαμε τη συνολική πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επιδιώκουμε καλές σxέσεις με τη γείτονα. Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το κάνουμε όμως από θέση ισχύος. Το κάνουμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις και με την οικονομία μας θωρακισμένη».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης