Νεκρός ένας ναυτικός από την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Η συνδυασμένη επίθεση των Χούθι με θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος και πυραύλους εναντίον ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου την Τετάρτη σκότωσε έναν ναυτικό. Είναι το δεύτερο περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα με νεκρό ναυτικό μετά από επίθεση των Χούθι.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η σορός του ναυτικού είναι παγιδευμένη στο πλημμυρισμένο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Δεν είναι άμεσα σαφές αν το μέλος του πληρώματος πέθανε λόγω πρόσκρουσης του πυραύλου ή αν πνίγηκε όταν το νερό που κατέκλυσε το μηχανοστάσιο.

Το Tutor χωρητικότητας 82.000-dwt (κατασκευής 2022), που ανήκει στην Evalend Shipping, έγινε το πρώτο πλοίο που χτυπήθηκε από θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούθι και δέχθηκε επίσης τουλάχιστον μία πυραυλική επίθεση.

Το Tutor δεν βρίσκεται έκτοτε υπό τις δικές του εντολές και έχει υποστεί «σοβαρές πλημμύρες και ζημιές στο μηχανοστάσιο», σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού στρατού και των ναυτικών πληροφοριών.

Ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι το πλοίο ήταν «ευάλωτο».

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η Tsavliris Salvage Group έχει επιστρατεύσει δύο ποντοπόρα ρυμουλκά, το Gladiator (κατασκευής 1977) με 15.000 ίππους και το Hercules (κατασκευής 2009) με 5.150 ίππους, για να σπεύσουν στη διάσωση του Tutor.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης