Καταστροφή ολοκληρωτική στο εργοστάσιο PAL στην Κηφισιά-Πώς έγινε η έκρηξη

Ολοσχερώς κάηκε το εργοστάσιο PAL στην Κηφισιά από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (12.6.24), μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο PAL επί της οδού Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15:30 στο εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SΑ της Παλαμήδης ΑΕ) και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε βιομηχανικό χώρο στην Νέα Κηφισιά. Ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι ο σύζυγος της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στην εγκατάσταση πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη της κατάσβεσης μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολητάς, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θεωρεί πιθανό η έκρηξη να προήλθε από μπαταρία. Φως στα αίτια της έκρηξης αναμένεται να ρίξει η έρευνα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης