Δεν αρκεί μια επίσκεψη στην Ψέριμο κ. Μητσοτάκη - Γεμίστε όλα τα νησάκια του Αιγαίου με ζωή - Η ευκαιρία είναι μεγάλη

Η Ψέριμος είναι ένα νησί που κάποτε είχε στο σχολείο 130 μαθητές. Σήμερα ζουν 20 άνθρωποι το χειμώνα που γίνονται 120 το καλοκαίρι. Ωστόσο κάθε καλοκαίρι περνούν από το νησί 1500 με 2000 επισκέπτες. 

Το παρελθόν, μας δείχνει το μέλλον. Η Ψέριμος όπως και κάθε νησί του Αιγαίου που βρίσκεται κοντά στην Τουρκία, μπορεί να σφύζει από ζωή όλο το χρόνο αν επιτέλους το αποφασίσουμε. Και αυτή τη φορά η ευκαιρία υπάρχει και είναι μεγάλη. 

Η ευκαιρία λέγεται τουρισμός. Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό και οι επισκέψεις που δέχεται, ξεπερνούν τις υποδομές και τις αντοχές της. Τι θα συνέβαινε στην Ψέριμο αν το κράτος έδινε σε νέα ζευγάρια δωρεάν γη και τα επιδοτούσε να αποκτήσουν μικρές σύγχρονες τουριστικές μονάδες; Το νησί θα ξαναγέμιζε από κατοίκους, οι τουρίστες θα ήταν χιλιάδες, 

Δυναμώνοντας τουριστικά την Ψέριμο και δημιουργώντας εκεί νέα ζωή, δίπλα από τις τουριστικές μονάδες θα εγκατασταθούν και πάλι, ο δάσκαλος, ο γιατρός, ο ιερέας, ο παντοπώλης, ο μικροέμπορος, ο ψαράς, ο κτηνοτρόφος, ο αγρότης. Το νησί δεν θα απειλείται με ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΗΜΩΣΗ, όπως τώρα.

Η ευκαιρία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συνυπολογιστούν τα Υδροπλάνα που επιτέλους πρέπει να ξεκινήσουν τις πτήσεις τους και να ενώσουν την Πολυνησία του Αιγαίου. Οι χρόνοι μετακίνησης θα μειωθούν, ακόμα και ασθενείς θα μπορούν γρήγορα να μεταβούν σε νοσοκομεία κ.ο.κ. 

Όλα τα νησιά του Αιγαίου μικρά και μεγάλα μπορούν να σφύζουν από ζωή, να προσθέτουν στο ΑΕΠ της χώρας και να πάψουν να είναι δήθεν αμφισβητούμενα από την Τουρκία που τα απειλεί λεκτικά ακριβώς γιατί τα βλέπει να ερημώνουν.

Θα εκπονήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας ένα επιδοτούμενο σχέδιο επιστροφής της ζωής στα νησιά του Αιγαίου όπως είναι η Ψέριμος; Γιατί πήγε εκεί συμβολικά ο κ. Μητσοτάκης αλλά αυτό ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης