Θεατρικές παραστάσεις, σε προθήκες καταστημάτων

Τα σκηνικά για υπαίθριες παραστάσεις θεατρικών έργων που βασίστηκαν στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και οι οποίες δόθηκαν σε άδειες προθήκες καταστημάτων στη Νέα Υόρκη σχεδίασε ο Αμερικανός αρχιτέκτονας David Rockwell, γνωστός από τα σκηνικά της φετινής τελετής των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες.


 
 

Τα επτά, διάρκειας 10 λεπτών το καθένα, θεατρικά -με τίτλο «Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα»- γράφτηκαν από διαφορετικό συγγραφέα το κάθε ένα και οι προθήκες των καταστημάτων που φιλοξένησαν τις παραστάσεις ήταν στη Meatpacking District του Μανχάταν -το ένα δίπλα στο άλλο, μεταξύ West 13th Street και Gansevoort Street.


 
 

Ο «Φθόνος» ήταν η μοναδική παραγωγή που ανέβηκε μέσα σε ένα κοντέινερ, τα δε σκηνικά για την «Απληστία» δεν τα σχεδίασε ο Rockwell.

 


 
 

«Ως αρχιτέκτονας και Νεοϋορκέζος, η πανδημία έχει καταστήσει σαφές ότι η πόλη χωρίς κόσμο δίνει την αίσθηση άδειου θεάτρου» τόνισε ο Rockwell, μιλώντας στο Dezeen.


 
 

Μια παραγωγή σαν «Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα» «είναι ύμνος στο πνεύμα της συνάθροισης και μεταμορφώνει τους δρόμους σε ένα θέατρο» πρόσθεσε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης