Ανικανότητα της κυβέρνησης οι τερατολογίες για τα Τέμπη

Η αδιαφορία ακόμα και για κραυγαλέα θέματα που αφορούν τον πολίτη είναι ένα ελληνικό διαχρονικό φαινόμενο που δεν εξαιρεί ούτε τις κυβερνήσεις, ιδίως αυτές. Ο Σώρρας κυκλοφορούσε ελεύθερος διαδίδοντας ότι υπάρχουν 600 δισ. ευρώ στην διάθεση της χώρας και πως δεν πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Επί μακρόν τον άφηναν να τερατολογεί με αποτέλεσμα να διαδηλώνουν υπέρ του, να στέλνουν χιλιάδες εξώδικα στην Εφορία για "είσπραξη των οφειλόμενων από τα 600 δισ.". Ακόμη και να βγαίνουν στελέχη του στα κανάλια και να... εξηγούν! Που ήταν το κράτος; Πουθενά. Η κυβέρνηση; Πουθενά. Τα κόμματα; Πουθενά. Μόνο τον Βελλόπουλο είδα, να λέει τότε ότι "τελικά η οικογένεια Σώρρα μπορεί να σώσει την Ελλάδα". Τώρα παίρνει και 9% στις δημοσκοπήσεις.

Με την ίδια ακριβώς ανοχή, η κυβέρνηση και φυσικά τα άχρηστα ΜΜΕ της χώρας, έχουν αφήσει το ψέμα και η τερατολογία να μολύνει τον δημόσιο βίο με όσα συζητούν καθημερινά για τα Τέμπη. Όπως διαδήλωναν υπέρ Σώρρα τώρα υπογράφουν "για να μπουν φυλακή οι πολιτικοί που ευθύνονται για το δυστύχημα". 

Η κυβέρνηση έχει όλα τα στοιχεία για να καταδείξει την αλήθεια, έχει ένα μεγάλο μέρος του έγκυρου Τύπου με το μέρος της και όμως επικοινωνιακά είναι τόσο ανίκανη που έχει αφήσει να επιβληθεί η συνωμοσιολογία. Το 80% των πολιτών πιστεύει ότι "κάτι κρύβουν στα Τέμπη". Ποιος το πέτυχε αυτό; Η κυβέρνηση της απάθειας. Άφησε την αντιπολίτευση να ψεύδεται καθημερινά και όπως είχε πει ο Γκαίπελς, "πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει".

Εδώ δυστυχώς δεν έχει μείνει "κάτι". Έχει μείνει ένας θρίαμβος του σκοταδισμού, μια σαρωτική νίκη των ψεμάτων, μια ελεεινή πρακτική της αντιπολίτευσης και των άχρηστων της κεντρικής δημοσιογραφίας να ανακατεύουν στον πάτο του βαρελιού της παρακμής, κάθε είδους λεκτική και νοητική μόλυνση. Μπράβο στην κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο απλώς κοιτάει και απολογείται για τα ανύπαρκτα.

Υπάρχει μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να διορθώσει την ανικανότητα της. Είναι η συζήτηση στη Βουλή. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

                                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης