Ξέσπασμα χολέρας στη γαλλική Μαγιότ – 65 κρούσματα

Επιδημία χολέρας πλήττει τη γαλλική Μαγιότ. 65 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει, ανάμεσά τους και ένα τρίχρονο κορίτσι που πέθανε, είπε ο υπουργός Υγείας Φρεντερίκ Βαλετού, που ταξιδεύει στο νησί, όπου έχουν εμβολιαστεί 3.700 άτομα.

Υπάρχει «προς το παρόν μόνο ένα ξέσπασμα», η συνοικία Κίρσον στο Κούνγκου, δήλωσε στο RTL, ενώ σημείωσε ότι δεν εξαπλώνεται γρήγορα. Η επιδημία «είναι υπό έλεγχο» και «έχει περιοριστεί», χάρη στην «παρέμβαση των υπηρεσιών υγείας στον εμβολιασμό, τη φροντίδα, την υποστήριξη των πληγέντων», διευκρίνισε ο κ. Βαλετού.

Η επιδημία ξεκίνησε «στις 18 Μαρτίου» στο 101ο γαλλικό διαμέρισμα που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, υπενθύμισε ο υπουργός, με τα πρώτα κρούσματα να «φθάνουν από τις γειτονικές Κομόρες», όπου η επιδημία εκτινάσσεται και έχει ήδη προκαλέσει 98 θανάτους, σύμφωνα με τελευταία επίσημη έκθεση.

Η χολέρα μεταδίδεται κυρίως μέσω νερού που έχει μολυνθεί από τα βακτήρια, «το κράτος θα συνεχίσει να διανέμει νερό όσο χρειάζεται» και «έχουν εγκατασταθεί ράμπες νερού σε ορισμένες γειτονιές», διευκρίνισε ο Βαλετού. Από την ηπειρωτική Γαλλία, έχουν 86 έφεδροι, νοσοκόμες και γιατροί.

Η Μαγιότ είναι υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας με έκταση 376 τ.χλμ. και πληθυσμό 320.901 κατοίκους .

Le Figaro

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης