Ο φόρος στα καύσιμα κατέστρεψε τον εσωτερικό τουρισμό, τη ναυσιπλοία, τα οδικά έργα κ.α. ενώ απέφερε... λιγότερα έσοδα

Ο φόρος στα ακίνητα είναι μακράν ο πιο άδικος (φορολογεί όχι εισοδήματα αλλά κτήση) ενώ είναι και απολύτως α;ντισυνταγματικός (αλλά στην Ελλαδα δεν υπάρχει πια Σύνταγμα). Υπάρχει ωστόσο ένας φόρος που απεδείχθη καταστροφικός όσο κανένας άλλος : Ο φόρος στα κάυσιμα.

Για να καταλάβει ο ανφνώστης, από το 1,70 ευρώ που πληρώνουμε σήμερα για να αγοράσουμε ένα λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, το 1,10 € περίπου πάει σε… φόρους. Όταν βάζει κάποιος 50 ευρώ βενζίνη δίνει την ίδια στιγμή 33 ευρώ στο κράτος φόρους!

Με αυτή την υπερφορολόγηση που είναι ρεκόρ στην Ευρώπη, η κυβέρνηση εισπράττει λιγότερα από πριν! Και όμως φο4ρολογεί Μόνο που με την υπερφορολόγηση που επέβαλε, υπήρξε ένα τσουνάμι καταστροφών που δεν έχει προηγούμενο.

* Έκλεισαν χιλιάδες πρατήρια και απολύθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Παντού στην Ελλάδα βλέπει κανελις ερημα βενζινάδικα.

* Έπεσαν κατακόρυφα οι εισπράξεις στους οδικούς άξονες με αποτέλεσμα τα έργα να σταματήσουν επί μια τριετία και τώρα να τα πληρώνει το κράτος (μέσω του ΕΣΠΑ που θα μπορούσε να διαυτεθεί αλλού, σε επενδύσεις).

* Κατέρρευσε ο εσωτερικός τουρισμός αφού οι Έλληνες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ σε καύσιμα για μια μετακίνηση. Έκλεισαν μικρά ξενοδοχεία, τουριστικλά καταστήματα, ερήμωσα τουριστικοί προορισμοί.

* Γονάτισε η ναυσιπλοία αφού τα πλοία κινούνται με χαμηλές ταχύτητες για να εξοικονομούν καύσιμα. Η γραμμή Πάτρας -Ιταλίας για πρώτη φορά στην ιστορία, πέρασε στους Ιταλούς!

* Υπήρξε σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας. Όπως αποκάλυψε η "Καθημερινή" το 20% των Ελλήνων δεν μπόρεσε να μεταβεί στις γενέτειρές του για να ψηφίσει εξ αιτίας του κόστους μετακίνησης.

Τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τον υπερφόρο στα καύσιμα είναι ένα μικρό κλάσμα σε σχέση με τα χρήματα που έχασε από την καθίζηση εκατοντάδων δραστηριοτήτων που ατόνησαν, υποχώρησαν ή και μηδενίστηκαν λόγω του κόστους.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να τονώσει την αγορά, την οικονομία και τα... έσοδά της ιδού : Να μειώσει τον φόρο στα καύσιμα. Όμως κινούμενη ερασιτεχνικά και πρόχειρα δεν είναι ικανή για τολμηρές κινήσεις έστω και είναι βέβαιο ότι θα αποφέρουν κέρδη για όλους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης