Νέα δάνεια και νέο μνημόνιο προτείνουν οι δανειστές γιατί "η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει" - O Σαμαράς κωφεύει

Νέο δάνειο που να καλύπτει απολύτως όλο το χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδος και νέο μνημόνιο που να αναφέρεται στην σειρά των μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν ανάπτυξη. Αυτή είναι η πρόταση υων δανειστών στην κυβέρνηση Σαμαρά που όμως ανατρέπει την τακτική του πρωθυπουργού που είναι :

* Υποτιθέμενο τέρμα στα μνημόνια (για εσωτερική κατανάλωση...).

* Δανεικά από την αγορά με 5πλάσια επιτόκια για να ενισχυθεί το ψεύδος ότι η κρίση για την χώρα τελείωσε (πάλι για εσωτερική κατανάλωση).

Η τρόικα έχει επιχειρήματα για αυτά που προτείνει με πρώτο και καλύτερο ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει μόλις το 50% των μνημονιακών της υποχρεώσεών ως το τέλος Αυγούστου. Υπάρχει λοιπόν έντονη δυσφορία της Γερμανίας και των λεγόμενων «δορυφόρων» της (Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία).

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε στο Bloomperg, ότι τo Eurogroup θα ήταν ανοιχτό σε ένα αίτημα της Ελλάδας για παράταση του ισχύοντος προγράμματος ή ακόμη και για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας εάν το ζητούσε η χώρα μας.

Ομως σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο αξιωματούχος διαπιστώνει ότι η ελληνική πλευρά «δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη μέχρι στιγμής ότι θα ζητήσει νέα βοήθεια»...
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης