Μηδενική η αξιοποίηση του φαρμακευτικού φυτικού πλούτου στην Ελλάδα - Έρευνες από διεθνείς εταιρείες

Η Ελλάδα διαθέτει το 40% των φαρμακευτικών φυτών στην Ευρώπη και όμως δεν παράγει ούτε εξάγει ΤΙΠΟΤΕ! Πηγή του φυτικού αυτού πλούτου είναι και η Αρχαία Ελλάδα αλλά και πάλι, άλλοι ασχολούνται με σχετικές έρευνες όχι εμείς.

Έτσι, μεγάλη πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία χρηματοδοτεί έρευνες στο κείμενο της Οδύσσειας, με θέμα τον εντοπισμό φυτικών σκευασμάτων. Ινδοί κάνουν πειράματα, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια φάρμακα του Ιπποκράτη είναι αξιοποιήσιμα σήμερα.

Στις ραψωδίες του Ομήρου υπάρχουν αναφορές σε ανδροφόρα, δηλαδή δηλητηριώδη βότανα, για οδυνήφατα φάρμακα, δηλαδή παυσίπονα, και λυγρά, δηλαδή επιβλαβή φάρμακα που επιδρούσαν στον ψυχισμό.

Η Κίρκη χρησιμοποιούσε λυγρά φάρμακα, ενώ ο Ερμής φέρεται να έδωσε τον Οδυσσέα μώλυ ως αντίδοτο στα λυγρά. Το μώλυ περιείχε μάλλον είδος κρεμμυδιού, σκόρδου, μανδραγόρα και τουλίπα. Θεωρείται ως αντιχολινεργικό αντίδοτο, το οποίο αντιμετωπίζει δηλητηρίαση από αλκαλοειδή.

Στην Οδύσσεια αναφέρεται, επίσης, το νηπενθές, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κατευναστικό και παυσίλυπο. Προκαλούσε, προφανώς, αύξηση της σεροτονίνης.

Με βάση τις αναφορές σε αρχαία ελληνικά κείμενα, ξένη φαρμακευτική εταιρεία ερευνά την πιθανότητα παρασκευής φαρμάκου κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πόσο κουραστικό είναι τελικά να διαπιστώνουμε κάθε μέρα ότι αυτή η δύσμοιρη χώρα πνίγεται σε μια εξωφρενική ακινησία που την καταστρέφει διαχρονικά; Δεν υπάρχει φάρμακο γι αυτή την χώρα...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης