Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα έντοκα γραμμάτια και τα ανανεώνει ως ομόλογα για 3 και 5 χρόνια

Το... μαγαζί (η Ελλάδα) μπαίνει μέσα! Τα πλεονάσματα είναι εικονικά αφού η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ (έντοκα γραμμάτια διάρκειας ολίγων μηνών που λήγουν αυτές τις ημέρες) και αναγκάζεται να τα ανανεώσει ως 3ετή και 5ετή ομόλογα.

Η αξία της πρώτης συναλλαγής θα φτάσει τουλάχιστον το 1,6 δισ. ευρώ, μεταθέτοντας την αποπληρωμή του συγκεκριμένου ομολόγου για μετά το 2016.

Αυτή την συγκεκριμένη ανταλλαγή, την επιθυμούν και οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας και να μην είναι αναγκαία η συνεχής πώληση εντόκων γραμματίων, αφού έτσι δεν επιλύεται το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού, που έχει η χώρα.

Στο Eurogroup πάντως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στη χορήγηση νέου δανείου προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλος τρόπος για τη χρηματοδότηση του κενού της ερχόμενης διετίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο, ανώτεροι κοινοτικοί αξιωματούχοι δήλωναν πως είναι ανοιχτοί να συζητήσουν «για ένα νέο πρόγραμμα ή επέκταση του υφισταμένου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης