Η Ελλάδα έχει πέντε σημαντικούς λόγους να ανησυχεί για τα οικονομικά της

Η Ελλάδα βιώνει μια μόνιμη οικονομική αστάθεια για 5 κύριους λόγους σύφωνα με το Γραφείο Προύπολογισμού της Βουλής. Αυτοί είναι :

1. ΟΙ ΤΡΑΠΑΕΖΕΣ. τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αυξάνονται και περιορίζουν τις δανειοδοτικές ικανότητες των τραπεζών. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014 τα δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών διαμορφώνονταν στα 77 δισ. ευρώ ή στο 36% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων τον Απρίλιο έναντι 32% που ήταν πέρσι το ίδιο διάστημα.

2.  ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. Οι υστερήσεις των μεταρρυθμίσεων Θα προκαλέσουν άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της χώρας. Ακόμα και χωρίς «μνημόνιο» η χώρα θα προσφεύγει για δάνεια και σίγουρα θα υπάρξουν νέες συμβατικές δεσμεύσεις.

3.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. Είναι άκρως ανησυχητικό ότι οι επενδύσεις εξακολουθούν να υποχωρούν.

4. ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ. Η δημοσιονομική εξυγίανση έχει εμπόδια ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που ανατρέπουν τη μισθολογική πολιτική, στη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και στα σταθερά υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

5.  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. συνεχίζει να αιωρείται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από την ελληνική οικονομία και κάνει επιφυλακτικούς τους σοβαρούς εγχώριους και ξένους επενδυτές.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης