Η γραφειοκρατία εμποδίζει από το 2011 την παραγωγή του ελληνικού αυτοκινήτου Pony

Έρχεται το ελληνικό αυτοκίνητο Pony με τιμή στα 6.500 ευρώ περίπου, 1300 και 1400 κυβικά, 5 ταχύτητες και αξιοζήλευτες αντοχές, λιτό και ελκυστικό. 

Από το Πάσχα του 2011, το εργοστάσιο της «NAMCO» ήταν έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή, αλλά έπεφτε πάντα πάνω στο τείχος που λέγεται «ελληνική γραφειοκρατία».

Το υπουργείο Μεταφορών ύψωνε σειρά γραφειοκρατικών εμποδίων στην ταξινόμηση και κυκλοφορία του «Pony», παρά το ότι η «NAMCO» είχε ήδη λάβει έγκριση τύπου από τη Γερμανία. Το πρόβλημα ήταν ποια τεστ θα έπρεπε να γίνουν στο αυτοκίνητο ώστε να πάρει έγκριση τύπου. Το ελληνικό κράτος δεν είχε καθορίσει τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Π. Τζ.Κοντογούρης περιγράφει τις δυσκολίες που συνάντησε με την εξής φράση: «Οχι μόνο είναι δύσκολο να ανοίξει μια βιομηχανία στην Ελλάδα. Είναι βάρος σαν να κουβαλάς τον Ολυμπο στην πλάτη σου».

Μόλις η «NAMCO» πάρει τις απαιτούμενες άδειες από την ΕΒΕΤΑΜ, τότε, μέσα σε 3 μήνες, θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι οι 150 εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν αρχικά, θα ανέλθουν σταδιακά σε 410, ενώ η παραγωγή του «Pony» θα σημάνει πάνω από 2.700 νέες έμμεσες θέσεις εργασίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης