Αντικατέστησαν το προσωρινό χαράτσι με το δια βίου ΕΝΦΙΑ με τον οποίο οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερα

Το πολιτικό σύστημα υποστήριζε ψευδόμενο ότι το χαράτσι στα ακίνητα είναι ένας "προσωρινός φόρος" που θα καταργηθεί. Μάλιστα και το ΣτΕ επειδή ακριβώς θεωρήθηκε "προσωρινός" γνωμάτευσε ότι δεν είναι αντισυνταγματικός. 

Έρχονται λοιπόν οι ψευδόμενοι πολιτικοί και απλά υποκρίνονται ότι καταργήθηκε το... προσωρινό χαράτσι βάζοντας το χαράτσι νο2 (ΕΝΦΙΑ το λένε) το οποίο είναι φόρος για πάντα! Και μάλιστα ενώ με το χαράτσι εισέπρατταν 2,6 δισ. ευρώ με το νέο χαράτσι θα εισπράττουν 3,2 δισ. ευρώ!

Το χαράτσι νο2 αφορά 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες και σοκάρει τους περισσότερους αφού πληρώνουν για πρώτη φορά (π.χ., αν είναι αγρότες) καθώς πλέον συνειδητοποιούν ότι ο λογαριασμός που ήρθε θα είναι μόνιμος (θα τον πληρώσουν ισόβια) αφού θα επιβάλλεται πλέον κάθε χρονιά επί της περιουσίας όπως το εισόδημα.

Μεγάλα «θύματα» του νέου φόρου χιλιάδες ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων οι οποίοι έως τώρα δεν επιβαρύνονταν με «χαράτσι» καθώς τα συγκεκριμένα ακίνητα εξαιρούνταν. Με τον νέο νόμο όμως δεν προβλέπεται κάποια εξαίρεση για τη συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών και θα επιβαρυνθούν κανονικά με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Επίσης πρόσθετος φόρος προκύπτει για τους ψιλούς κυρίους, καθώς και για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, ενώ για πρώτη φορά θα επιβαρυνθούν με φορολογία και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης