ΗΠΑ: Ο χειρισμός της επιδημίας από την Κίνα θα μείνει στην ιστορία μαζί με το Τσέρνομπιλ

Την απόπειρα συγκάλυψης του πυρηνικού δυστυχήματος του Τσερνόμπιλ από τη Σοβιετική Ένωση με τον χειρισμό της Κίνας τις πρώτες ημέρες της εμφάνισης του νέου κορωνοϊού συνέκρινε χθες ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλειας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν.

Ενώ οι θάνατοι από τον Covid-19 φθάνουν στις ΗΠΑ τις 100.000, ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν έστρεψε για μία ακόμη φορά τα βέλη του εναντίον της Κίνας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα επιχείρησε να συγκαλύψει την επιδημία, μία προσπάθεια «που θα μείνει στην ιστορία μαζί με τον Τσέρνομπιλ».

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της για τον δικό της χειρισμό απέναντι στην κρίση που την έχει φέρει στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους θανάτους και τα κρούσματα παγκοσμίως, επιτίθεται αφενός στο Πεκίνο και αφετέρου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης, σχολιάζει η Guardian.  

Το Σάββατο, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε στο Breitbart News ότι η Κίνα «απογοήτευσε τον κόσμο» και επέμεινε ότι ο ΠΟΥ ήταν «ο πρόθυμος συνεργάτης της στην απόκρυψη ζωτικής σημασίας πληροφοριών για τον κορωνοϊό από τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο».

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται «στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου», προειδοποίησε από την πλευρά του χθες ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι εκφράζοντας τη λύπη του για την αύξηση των εντάσεων με την Ουάσιγκτον.

«Εκτός από την καταστροφή που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό, ένας πολιτικός ιός διαδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε με νόημα ο Ουάνγκ. «Αυτός ο πολιτικός ιός επωφελείται κάθε ευκαιρίας για να επιτεθεί και να δυσφημήσει την Κίνα», πρόσθεσε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης