Το εμπόριο ελπίδας έχει τον μεγαλύτερο τζίρο στον κόσμο - Η περίπτωση Σώρρα

Το εμπόριο ελπίδων είναι μακράν η κορυφαία και πιο κερδοφόρος δραστηριότητα για τον άνθρωπο. Από τις Θρησκείες που υπόσχονται Παράδεισους, τις χαρτορίχτρες που βλέπουν το μέλλον σου, τα "θα" των πολιτικών, τα γιατροσόφια που σώζουν ζωές, τον τζόγο ή τον... Σώρρα, ο απλός άνθρωπος είναι έτοιμος να πιστέψει αμέσως ότι του δίνει ελπίδα και να πληρώσει (ή να ψηφίσει) για αυτό.

Δείτε την τηλεόραση. Ο παλιός τσαρλατάνος με τα γιατροσόφια που περιφερόμενος με μια άμαξα, μοίραζε στην Άγρια Δύση ελιξήρια για κάθε τι - συνήθως ένα χρωματιστό νεράκι ή ακόμα χειρότερα κάποιο δηλητήριο - έχει γίνει σήμερα οργανωμένη επιχείρηση που με ένα μπουκαλάκι υαλουρόν για παράδειγμα, σου φτιάχνει τη μέση και ταυτόχρονα σου εξυγιαίνει όλο τον οργανισμό, ξαναγίνεσαι νέος, φεύγουν οι ρυτίδες κ.ο.κ..

Χιλιάδες τα προϊόντα ελπίδας. Από το νερό του Καματερού, μέχρι την φραπελιά και από τα λαχεία μέχρι τα καζίνο, η ΕΛΠΙΔΑ - που σημειωτεόν πεθαίνει και τελευταία - έχει κόστος. Και εκεί φαίνεται να είναι το μυστικό: Στο κόστος. Πές το μεγαλύτερο ψέμα, αν η τιμή είναι καλή, θα βρεθούν αγοραστές!

Κάπως έτσι ο Σώρρας υποστηρίζει ότι έχει πουλήσει στον Ομπάμα τεχνολογία των Αρχαίων για να πε΄τανε τα διαστημόπλοια χωρίς καύσιμα και έτσι θα έχει 3-4 τρισ. δολάρια από το 2019 που λήγουν τα ομόλογα που του έχει δώσει.

Γιατί πιστεύουν αυτή την ακραία γελοιότητα σαν αλήθεια τόσοι πολλοί; Γιατί κοστίζει μόλις 45 ευρώ, όσα (του) δίνουν για να στείλει εξώδικο στην αρμόδια ΔΟΥ).

Πώς σας φαίνεται π.χ. μια παρόμοια ιδέα "σοβαρής" εταιρείας που ξεκίνησε να πουλά πριν λίγα χρόνια - με συμβόλαια παρακαλώ - έναντι ευτελούς τιμήματος οικόπεδα στην Σελήνη; Ουκ ολίγοι σκέφτηκαν ότι αξίζει να στείλουν 10 -15 δολάρια (ανάλογα με το...  οικόπεδο) για να έχουν στο συρτάρι τους τίτλους ιδιοκτησίας (!) και που ξέρεις; Αν είναι αλήθεια;

Με το διαδίκτυο ήταν απολύτως λογικό να εμφανιστεί ένα νέο κύμα διεθνών απατεώνων που μαζικά επινοούν διάφορα τερατώδη ψεύδη που όμως εξακολουθούν να βρίσκουν ανθρώπους πρόθυμους να τα πιστέψουν και πληρώνουν γι αυτό.

Σίγουρα θα έχετε λάβει και εσείς mail τα οποία σας ενημερώνουν για παράδειγμα ότι μια κυρία έχει κληρονομήσει 10.000.000 δολάρια και σας δίνει τα μισά αν της επιτρέψετε να τα καταθέσει στον λογαριασμό σας, γιατί στην πατρίδα της θα τα κατάσχουν. Αρκέι να δώσετε το δικό σας IBAN φυσικά για να σας... κατάσχουν αυτοί όσα χρήματα έχετε στον λογαριασμό σας.

Μιλάμε δηλαδή για μια βροχή μηνυμάτων με εκατομμύρια παραλήπτες σε όλον τον κόσμο και ότι βγει. Και προφανώς για να συνεχίζουν δεν μπορεί, θα βρίσκουν πελάτες.

Στην περίπτωση του Σώρρα τώρα, είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι ένας μυθομανής άνθρωπος έχει αναστατώσει υπηρεσίες, έχει ξεγελάσει αλλά και φανατίσει ανθρώπους και έχει μέσα από μια τόσο εξώφθαλμη απάτη δώσει ένα νόημα στη ζωούλα του (γιατί περί αυτού πρόκειται: Αυτό το ψέμα τρέφει τον ίδιο...).

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης