Η εξωφρενική πρόταση Τραμπ στον Μακρόν

Μία άνευ προηγουμένου πρόταση φέρεται είχε για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ντόναλντ Τραμπ, στη συνάντησή τους τον περασμένο Απρίλιο στην Ουάσιγκτον. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στον ομόλογό του να βγάλει τη χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εξασφαλίσει μία καλύτερη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Η εξωφρενική, όπως χαρακτηρίζεται, πρόταση έγινε στην ιδιωτική συνάντηση που είχαν οι δύο πρόεδροι, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, που δεν κατονομάζονται. 

«Γιατί δεν εγκαταλείπεις την Ε.Ε.;» φέρεται να είπε ο Τραμπ στον Μακρόν κατά τις συζητήσεις τους για τις ευρωαμερικανικές εμπορικές σχέσεις και υποσχέθηκε πως εάν γίνει αυτό η Γαλλία θα εξασφαλίσει πολύ καλύτερους όρους από τους υφιστάμενους. Όπως σχολίασαν στην εφημερίδα οι αξιωματούχοι η πρόταση έπεσε βεβαίως στο κενό, με τον Γάλλο πρόεδρο να μην την εκλαμβάνει ποτέ σοβαρά υπόψη.  

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα ο Μακρόν δεν το διέψευσε, αλλά είπε απλώς: «Όσο ειπώθηκαν σε εκείνο το δωμάτιο, μένουν στο δωμάτιο». 

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν εξελέγη με μία άκρως φιλοευρωπαϊκή ατζέντα- κόντρα στον ευρωσκεπτικισμό της Μαρίν Λεπέν- και είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης