Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ των καταστροφών αντέχει επί 16 μήνες

Γιατί η καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντέχει ήδη 16 μήνες και συνεχίζει, ενώ καταστρέφει εκ θεμελίων τα πάντα και προχωρεί σε πράξεις - όπως η υποθήκευση όλης της Δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια - που αν το αποτολμούσαν άλλοι κυβερνώντες δεν θα τους έβρισκε το πρωί στις θέσεις τους;

Το παραπάνω ερώτημα αναλύεται πλέον ευρέως, δηλαδή αναζητείται η απάντηση. Κατά τον κ. Αλέξη Παπαχελά (Καθημερινή), η εξήγηση είναι στον πρωτοφανή τσαμπουκά της ομάδας Τσίπρα που φτάνει μέχρι το μπούλινγκ. Όποια απόφαση και να παρει την υπερασπίζετια μέχρι τέλους (όσο λάθος και να είναι). Επίσης στη μόνιμη συσπείρωση των βουλευτών του που δείχνουν "κομματικό πατριωτισμό" (ενώ στα άλλα κόμματα έβγαιναν στα κεραμίδια) κ.α.

Κατά τον κ. Μαρατζίδη καθηγητή Πολιτικών Επιστημών - δημοσκόπο, ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει για να επιβιώσει να περνά απέναντι, να αδειάζει συνεργάτες, είναι "ικανός για όλα" προκειμένου να μην χάσει την εξουσία και αυτό λειτουργεί στην λογική του "είναι σκληρός για να πεθάνει".

Υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες προσεγγίσεις που όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν δίνουν απάντηση στο ερώτημα: Γιατί αντέχει η κυβέρνηση Τσίπρα ενώ 16 μήνες τώρα μόνο καταστρέφει;

Νομίζω ότι η απάντηση είναι πολύ απλή τελικά και περιγράφεται μέσα από δυο παραμέτρους.:

Η ΠΡΩΤΗ: ΜΙΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΈΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται (αθελά του...) το γεγονός ότι απέναντί του έχει μια ακαθοδήγητη κοινωνία, διαιρεμένη, μπερδεμένη που δεν ξέρει κυριολεκτικά "κατά που να κάνει". Το 50% δεν ψηφίζει ή ψηφίζει λευκό - άκυρο, άλλοι ψηφίζουν Λεβέντη και Χρυσή Αυγή, πολλοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν τώρα ούτε να το σκέφτονται, έστειλε δυο πρωθυπουργούς σε αποστρατεία και τι κέρδισε αυτή η κοινωνία της σύγχυσης; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Πάντα θύμα της κρίσης.

Αυτό το σκόρπιο κοπάδι πολιτών είναι εύκολο να το αγνοεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορεί να συγκροτηθεί σε έναν ισχυρό αντίπαλο όσα μέτρα και να παίρνει εις βάρος του.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ: ΕΝΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Σκορπά πράγματι τρόμο το γεγονός ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, δηλαδή πάνω από έξι χρόνια, το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε ανίκανο να ανασυγκροτηθεί ώστε αντιμετωπίσει σοβαρά την κρίση.

Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει νεά κόμματα εξουσίας, να εμφανιστούν πραγματικοί φωτεινοί ηγέτες, να εκπονηθεί έστω ένα  σχέδιο, να παρουσιασει μια εναλλακτική πρόταση.

Πάλι αθελά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει γιατί απέναντί του δεν είχε στηθεί ο πολιτικός χώρος και το πρόσωπο - ηγέτης που θα πείσει την κοινωνία ότι θα αλλάξει την ρότα της χώρας. (Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει και χωρίς αντίπαλο απλά αν εμφανιστεί κάποιος θα πέσει γρηγορότερα).

Μην ψάχνετε για τακτικές και ικανότητα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβιώνουν γιατί έχει κυριολεκτικά κοιμηθεί ο Θεός. Η κοινωνία που ψήφιζε 85% δικομματισμό τώρα δεν ξέρει τι να ψηφίσει και τα κόμματα της μεταπολίτευσης παραμένουν ανάξια των καιρών, προσφέρουν στον καταστροφικό ΣΥΡΙΖΑ χρόνο που στην πραγματικότητα δεν είχε.

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης