Η φρικτή επανάληψη της ανικανότητας (2010-2016)

Όταν το 2010 η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου ψήφιζε τα μνημονιακά μέτρα και περνούσε από τις αξιολογήσεις των εταίρων - δανειστών, το επιχείρημα ήταν: Είναι τα μοναδικά μέτρα που θα απαιτηθούν, στη συνέχεια η οικονομία θα ανακάμψει, η χώρα θα βγει στις αγορές η κρίση θα είναι πίσω μας.

Η τότε κυβέρνηση είχε απέναντί της όλα τα υπόλοιπα κόμματα και τα ΜΜΕ που κατήγγειλαν με σφοδρότητα τη "λάθος συνταγή".

Έρχεται το 2012. Ο αντιμνημονιακός δεξιός Σαμαράς των Ζαππείων που λοιδωρούσε τον Παπανδρέου επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια: Τα μέτρα του ΔΕΥΤΕΡΟΥ μνημονίου θα είναι τα τελευταία. Με την... αξιολόγηση η οικονομία θα ανακάμψει και η χώρα θα βγει στις αγορές το 2014 (το έκανε σε φάρσα, ακόμα γελάνε οι ογορές).

Όλοι είναι τώρα απέναντι σε αυτόν!

Έρχεται το 2016. Τώρα είναι η... Αριστερά τρομάρα της που επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια: Αυτά τα μέτρα (τρίτο και τέταρτο μνημόνιο μαζί) θα είναι τα τελευταία. Μετά την αξιολόγηση η οικονομία θα ανακάμψει και από το 2017 βγαίνουμε στις αγορές.

Τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει όλους τους άλλους απέναντί του!

Αν ήμασταν στο Δελφινάριο επί σκηνής, έτσι για να σπάσουμε πλάκα θα λέγαμε ότι όποιος κυβερνά (αριστερός, δεξιός, σοσιαλιστής) είναι μνημονιακός ενώ όταν δεν κυβερνά είναι απέναντι.

Θα πρέπει να είναι κανείς εντελώς αδαής για να μην έχει καταλάβει μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα μνημόνια αλλά η ανυπαρξία παραγωγικού μοντέλου, το πελατειακό κράτος όποιου κυβερνά και η παντελής έλλειψη σχεδίου. 

Θα πρέπει επίσης να είναι παντελώς ηλίθιος αν δεν έχει αντιληφθεί ότι η χώρα ΔΕΝ σώζεται επειδή θα μοιράσει λίγα δανεικά σε όσους χρωστάει (και οι προηγούμενοι μοίραζαν και λοιπόν;).

Και τέλος μόνο ένας τυφλός δεν θα έβλεπε ότι η ελληνική συμφορά συνεχίζεται διότι ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με την κοινωνία, δεν έχει σχέδιο για τίποτε, όλα τα κόμματα είναι σε μόνιμη αδράνεια, άχρηστα και άσχετα με τις ανάγκες της χώρας. 

Φυσικά και ανάπτυξη δεν θα έρθει, φυσικά και όλα θα γίνουν χειρότερα, φυσικά και έρχονται νέα μέτρα. Η Ελλάδα καταστρέφεται με στυγνό και ανήθικο τρόπο.

                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης