Γιατί φορολογούν τόσο άγρια έναν εξουθενωμένο λαό; Για να του κλέψουν τις καταθέσεις

Φανταστείτε ένα τσουνάμι γιγαντιαίων κυμάτων να καταστρέφει τα παράλια της χώρας ισοπεδώνοντας τα πάντα. Τώρα φανταστείτε ότι εν μέσω ερειπίων, τραυματισμένων ανθρώπων και εικόνων βιβλικής καταστροφής αντί να έρθουν ο Ερυθρός Σταυρός, συνεργεία διάσωσης, πάσης φύσεως βοήθειες, πρώτοι να καταφθάνουν το ΣΔΟΕ, συνεργεία εφοριακών, αστυνομικοί με χειροπέδες, για να επιβάλλουν βαρύτατα πρόστιμα ή και να συλλάβουν τα θύματα της καταστροφής!

Αυτό ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα από το 2010 και μετά. Το τσουνάμι της οικονομικής ύφεσης και των μνημονίων είχε εκατομμύρια Έλληνες - θύματα κι όμως: Αντί να παρθούν αμέσως μέτρα ανακούφισης τους, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Επεβλήθησαν βαρύτατοι φόροι, ξεκίνησαν σκληρές ποινικές διώξεις με αυξήσεις των ποινών και των παραβόλων, άρχισαν κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων κ.ο.κ.

Ιδού το ερώτημα λοιπόν. Γιατί μετά το οικονομικό τσουνάμι αντί να έρθει ο Ερυθρός Σταυρός ήρθε το ΣΔΟΕ, επί των ερειπίων; 

Δεν θα αναλωθώ στα ήδη γνωστά, ότι δηλαδή, το ανίκανο πολιτικό σύστημα προσπάθησε να τα ρίξει όλα στους ιθαγενείς για να διασώσει τον εαυτό του. Θα σας αποκαλύψω το πρακτικό μέρος της ιστορίας.

Οι φωστήρες που μας κυβερνούν τα τελευταία 6 χρόνια έκαναν έλεγχο στις τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων, διαπιστώνοντας τότε, ότι οι Έλληνες είχαν περίπου 200 δισ. ευρώ. Η αυθόρμητη σκέψη τους ήταν απλή: "Πώς θα τους τα πάρουμε;" 

Αποφάσισαν να τα αρπάξουν με εικονικούς φόρους, τεκμήρια, προκαταβολές φόρων και άλλες πρωτοφανείς πατέντες που δεν ισχύουν σε κανένα άλλο κράτος του πλανήτη. Έβαζαν φόρους και ταυτόχρονα παρακολουθούσαν την πορεία των καταθέσεων. Στην πραγματικότητα δεν φορολογούσαν εισοδήματα - το ήξεραν - αλλά με αφορμή αυτούς τους φόρους έπαιρναν μέρος των καταθέσεων.

Βεβαίως, εν γνώση τους κατέστρεφαν και ανύποπτους πολίτες οι οποίοι μη έχοντας καταθέσεις λόγω της κρίσης βρέθηκαν να χρωστούν φόρους, από ανύπαρκτα εικονικά εισοδήματα. Δεν πειράζει, είναι παράπλευρες απώλειες. 

Αυτό συνεχίζουν και τώρα. Με τεκμήρια και αιμοσταγή φορολογία θέλουν τα χρήματα που έχουν οι Έλληνες στα μαξιλάρια και τα σεντούκια. Είναι γι αυτούς πιο εύκολο από το να οργανώσουν την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Μόνο που έκαναν ένα ασυγχώρητο έγκλημα.

Με τους εικονικούς φόρους πράγματι τα κατάφεραν και λήστεψαν μεγάλο μέρος των καταθέσεων. Όμως δεν έσωσαν την χώρα που είναι σε χειρότερη κατάσταση από το 2010. Και το χειρότερο: Πάνω από 3.500.000 Έλληνες είναι δια βίου οφειλέτες, δεν μπόρεσαν να ενταχθούν ούτε στις 100 δόσεις. Κυνηγώντας τις καταθέσεις πολλών, κατέστρεψαν τις ζωές πολύ περισσότερων.

(ΥΓ: Έβαλαν 23% ΦΠΑ και στις αντικαρκινικές θεραπείες. Δεν μπορεί θα έχουν κι αυτοί καταθέσεις).

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης