Αν κλείσει μια εφημερίδα σαν το "Βήμα" η παρακμή στην χώρα θα μεγαλώσει κι άλλο

Ο ιστορικότερος εκδοτικός Οίκος της χώρας στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), λυγίζει υπό το βάρος των τραπεζικών του δανείων. Οι Τράπεζες έχουν επιβάλλει απόλυτη ασφυξία στην επιχείρηση καθιστώντας απαιτητό ολόκληρο το δάνειο των 94 εκατ. ευρώ, δέσμευσαν τους λογαριασμούς της εταιρείας και εισπράττουν αυτές όλα τα έσοδα.

Μετά από σχεδόν έναν αιώνα ζωής, ο ΔΟΛ που κυκλοφορεί την εμβληματική εφημερίδα "Το Βήμα", αλλά και "Τα Νέα" και έχει μπει στη νέα διαδικτυακή εποχή με σπουδαίες ιστοσελίδες, μπορεί να σωθεί με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι να εμφανιστεί ένας αγοραστής και να αναλάβει τα χρέη του, που κατά την γνώμη μου είναι πολύ μικρότερα από την αξία του Ομίλου (Ιστορία, τίτλοι, στελεχιακό δυναμικό, επιρροή στην κοινωνία, οικονομικοί τζίροι, δυνατότητες κ.α.).

Ο δεύτερος τροπος είναι η Τράπεζες να δώσουν χρόνο και ανάσες στην επιχείρηση, κάτι που χρειάζεται οπωσδήποτε και πολιτική βούληση. Είναι δηλαδή ευθύνη του πολιτικού συστήματος να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ, την ίδια την ιστορία του ελληνικού Τύπου, αλλά και 600 σπουδαίες υπογραφές με βαθιά προσφορά στην ελληνική γλώσσα, την άποψη, τα σπουδαία της καθημερινότητας.

Αυτή την δύσκολη στιγμή, το σύνολο των εργαζομένων στον ΔΟΛ, τιμώντας ακριβώς αυτή την μοναδική του πορεία, έχει ταχθεί υπέρ της επιβίωσης του Ομίλου βάζοντας σε δεύτερη μοίρα απλήρωτους μισθούς αρκετών μηνών. Είναι οι εργαζόμενοι που ζητούν ΧΡΟΝΟ ώστε να βρεθεί η λύση επιβίωσης.

Αν εφημερίδες σαν το "Βήμα" ή "Τα Νέα"" (που φιλοξενούν τα μεγαλύτερα ονόματα του πνέυματος στην χώρα και όχι μόνο), κλείσουν, η χώρα σε αυτήν την περίοδο της αξιακής παρακμής θα χάσει ένα ακόμη προπύργιό της, θα γίνει φτωχότερη και είναι βέβαιον ότι το κενό που θα αφήσει αυτή η απώλεια ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υποκατασταθεί. Η υποκουλτούρα θα έχει νικήσει και πάλι με εφημερίδες - σκουπίδια του σκοταδισμού και του σεξισμού να μας έχουν περικυκλώσει.

Αποφασίστε λοιπόν: Θα διασωθεί ένας Φάρος ποιότητας και ουσίας ή πάλι οι αριθμοί έχουν μεγαλύτερη αξία από τις αξίες και την ίδια την ελληνική ιστορία;

(Υ.Γ. Καμία απολύτως σημασία δεν έχει αν όσοι καθοδηγούσαν τον ΔΟΛ "έπαιξαν παιχνίδια" με την εξουσία. Αυτό δεν αφορά ούτε την πορεία, ούτε τα βαριά ονόματα που πρόσθεσαν νοηματικό πλούτο στις εκδόσεις του Ομίλου. Επιπλέον η άλλη πλευρά ήταν πολιτικοί...)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης