Πόσο στοίχισε στον Ζάκερμπεργκ το παγκόσμιο μπλακάουτ σε Facebook και Instagram;

Για περίπου μια ώρα χθες γύρω στις πέντε το απόγευμα ώρα Ελλάδας υπήρξε ένα παγκόσμιο μπλακάουτ στο Facebook, το Instagram και το Messenger. Οι δισεκατομμύρια χρήστες των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν στην Metα αδυνατούσαν να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους ενώ υπήρξε πρόβλημα και εσωτερικά στη λειτουργία των συστημάτων της εταιρείας.

Ο γίγαντας των social media δεν λέει προς το παρόν τίποτε περισσότερο από το ότι υπήρξε κάποιο «τεχνικό πρόβλημα» αλλά εκτός από τον τεχνικό πονοκέφαλο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τα στελέχη της εταιρείας βίωσαν και έναν οικονομικό αφού η μετοχή της εταιρείας είχε αρχίσει να υποχωρεί στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου και όταν έγινε γνωστό το μπλακάουτ η υποχώρηση διατηρήθηκε και τελικά η μετοχή έκλεισε με απώλειες 1,6% που ακούγεται μεν μικρή αλλά σε πραγματικά νούμερα είναι της τάξης των περίπου 18 δισ. δολαρίων.

Εκτός από τη χρηματιστηριακή ζημιά οι αναλυτές βασιζόμενοι σε προηγούμενα μπλακάουτ στις πλατφόρμες της Metα εκτιμούν ότι το χθεσινό λόγω της έκτασης που έλαβε σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να έχει κοστίσει στην εταιρεία ένα ποσό της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες και μέρες να υπάρξουν νεότερες εκτιμήσεις και αναλύσεις για τις επιπτώσεις του μπλακάουτ στη Metα που αποτελεί όπως είναι κατανοητό θεμέλιο λίθο όχι μόνο του κόσμου των social media αλλά και πολλών ακόμη τομέων αφού πολλές εμπορικές και άλλες δραστηριότητες περνούν πλέον μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και οι οικονομικές ζημιές σε ένα μπλακ άουτ ακουμπούν άμεσα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και εταιρειών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης