Η Apple κυκλοφόρησε το νέο MacBook Air, μια «βολίδα τεχνητής νοημοσύνης»

Η Apple έριξε στην αγορά πριν από λίγα 24ωρα δύο καινούργια μοντέλα του φορητού υπολογιστή MacBook Air, ένα μοντέλο με οθόνη 13 ιντσών και ένα με οθόνη 15 ιντσών. Ο υπολογιστής ενσωματώνει τον πανίσχυρο επεξεργαστή Μ3 της Apple τον οποίο η εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει στους επιτραπέζιους iMac και τους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro.

Με το M3, το MacBook Air είναι σύμφωνα με τους δημιουργούς του έως και 60 τοις εκατό ταχύτερο από το MacBook Air με τον επεξεργαστή M1 και έως και 13 φορές ταχύτερο από το ταχύτερο MacBook Air που βασίζεται σε επεξεργαστές της Intel. Επιπλέον τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν αναβαθμισμένη Neural Engine στο M3 καθιστώντας τα όπως αναφέρει η Apple «στα ισχυρότερα laptops τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο».

Το MacBook Air 13 και 15 ιντσών διαθέτουν λεπτή και ελαφριά σχεδίαση, διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 18 ώρες, την εκπληκτική οθόνη Liquid Retina και νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για έως και δύο εξωτερικές οθόνες και έως και 2 φορές ταχύτερη ασύρματη Wi-Fi σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η συσκευή αποτελείται από ανθεκτικό ενιαίο περίβλημα αλουμινίου ενώ υπόσχεται αθόρυβη χρήση αφού σχεδιάστηκε χωρίς ανεμιστήρα.

«Το MacBook Air είναι το πιο δημοφιλές και αγαπημένο Mac μας, με περισσότερους πελάτες να το επιλέγουν από οποιοδήποτε άλλο φορητό υπολογιστή. Και σήμερα γίνεται ακόμα καλύτερο με το τσιπ M3 και τις νέες δυνατότητες.

Από φοιτητές που επιδιώκουν τα πτυχία τους, έως επαγγελματίες χρήστες που χρειάζονται ισχυρή παραγωγικότητα ή οποιονδήποτε θέλει απλώς τον απαράμιλλο συνδυασμό απόδοσης, φορητότητας και κορυφαίας διάρκειας μπαταρίας, όλα σε σχεδιασμό χωρίς ανεμιστήρα, το νέο MacBook Air συνεχίζει να είναι το ο καλύτερος λεπτός και ελαφρύς φορητός υπολογιστής στον κόσμο» δήλωσε ο Γκρεγκ Τζόσβιακ Greg, αντιπρόεδρος του Worldwide Marketing της Apple.

Οι προ παραγγελίες για τα MacBook Air ξεκίνησαν στις 8 Μαρτίου με τις τιμές τους να ξεκινούν από τα 1.099 δολάρια για το μοντέλο των 13 ιντσών και 1.299 δολάρια για το μοντέλο των 15 ιντσών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης