Η Ινδία ανακοίνωσε επένδυση 1,2 δισ. δολαρίων στην ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης

Η κυβέρνηση της Ινδίας ενέκρινε στις 7 Μαρτίου μια επένδυση 103 δισεκατομμυρίων ρουπιών (1,25 δισεκατομμύρια δολάρια) σε έρευνα ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης υπολογιστικής υποδομής και για την ανάπτυξη μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως τα ChatGPT (OpenAI) και Gemini (Google).

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για τον δημόσιο τομέα αναφέρεται στη κυβερνητική ανακοίνωση.   Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης της Ινδίας προβλέπεται να αγγίξει τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027 παρουσιάζοντας αύξηση με ετήσιο ρυθμό 25%-35% μεταξύ 2024 και 2027.

Σε πρώτο πλάνο της Ινδίας είναι η χρήση προηγμένων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη ειδικά στις μη αστικές περιοχές αλλά και η βελτίωση των μεθόδων γεωργικής παραγωγής, αποδοτικότητας και ελέγχου της ποιότητας της σοδειάς.

Σύμμαχος στα σχέδια να γίνει η Ινδία μια ισχυρή δύναμη στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης είναι το γεγονός ότι πάνω από το 60% του πληθυσμού της είναι κάτω των 35 ετών και μεγάλο ποσοστό των Ινδών νεαρής ηλικίας δείχνει για λόγους που έχουν να κάνουν με την γενικότερη παράδοση και κουλτούρα της χώρας ιδιαίτερες ικανότητες και κυρίως εφευρετικότητα και επινοητικότητα στους τομείς του προγραμματισμού για αυτό και κολοσσοί της βιομηχανίας της τεχνολογίας κάνουν σημαντικές επενδύσεις σε προγράμματα τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ινδία για να έχουν στη συνέχεια πρόσβαση στους ταλαντούχους Ινδούς προγραμματιστές.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης