Με 43 σφαίρες "γάζωσαν" τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Με δεκάδες ριπές από καλάσνικοφ και από πιστόλι των 9mm άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αρχιφύλακα των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνδρες της αστυνομίας συνέλεξαν από το σημείο 43 κάλυκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι πίσω από την εκτέλεση κρύβονται τρομοκράτες ή ασύλληπτα μέλη της ομάδας που έμεινε γνωστή με το όνομα: «greek mafia».

Γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση

Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικοί που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ στον τόπο του εγκλήματος έφτασε και η ιατροδικαστής Λάμιας, που θα κάνει την πρώτη αυτοψία στη σορό.

Ο 47χρονος εντοπίστηκε από τις αρχές στη θέση του οδηγού όπου και δέχτηκε τους πυροβολισμούς από τους δολοφόνους του.

Στην περιοχή έφτασαν κλιμάκια των Εγκληματολογικών Εργαστηριών, του τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ και άντρες της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών.

Στην περιοχή έχουν στηθεί δεκάδες μπλόκα για να εντοπιστεί το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα όταν ο αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, βγήκε από το σπίτι του, στον οικισμό Κουβέλα Αχινού, λίγο μετά την Στυλίδα.

Ο άτυχος άνδρας διέσχισε κάθετα ένα στενό δρόμο μπροστά στο σπίτι του και μπήκε στο τζιπ, που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα του σπιτιού του.

Το μόνο που πρόλαβε να κάνει είναι να βάλει μπρος τη μηχανή του αυτοκινήτου, όταν εκείνη τη στιγμή έφτασαν ακριβώς δίπλα του οι άγνωστοι εκτελεστές, οι οποίοι τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο βρήκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και δύο κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θύμα δέχθηκε σφαίρες από το θώρακα μέχρι το κεφάλι, και απ' όλες τις πλευρές και έπεσε αιμόφυρτος στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα, ωστόσο ακόμη και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πόσοι ήταν οι εκτελεστές μέσα στο αυτοκίνητο.

Το μόνο που κατέθεσαν στους αστυνομικούς είναι ότι είδαν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να κατεβαίνει το δρόμο πριν γίνει το φονικό και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ο συνοδηγός έσκυψε όταν περνούσε από μπροστά τους «ίσως για να μη γίνει αντιληπτός»

Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, οι αυτόπτες μάρτυρες βγήκαν στο δρόμο, βλέποντας το αυτοκίνητο των δραστών να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση προς την παραλία του οικισμού και μέσω παράλληλου δρόμου βγήκε από τον οικισμό στην εθνική οδό. «Ακούστηκαν τα σπιναρίσματα που έφευγε», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί που συγχρόνως είχαν ειδοποιηθεί έφτασαν σε πέντε λεπτά, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι σχετικό με το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα είχαν αρχίσει να στήνουν μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την ώρα εκείνη, στο σπίτι του 47χρονου αρχιφύλακα βρίσκονταν μόνο η μητέρα του, η οποία μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς βγήκε από το σπίτι και αντίκρισε το γιο της μέσα στα αίματα και ξέσπασε σε φωνές.

Στο σημείο, βρέθηκαν και γείτονες που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εν ψυχρώ εκτέλεση του αρχιφύλακα. «Για πόλεμο από τους πυροβολισμούς», έκαναν λόγο, θέλοντας να περιγράψουν την κατάσταση που επικράτησε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άτυχος άνδρας ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα να φύγει για κυνήγι καθώς ήταν φανατικός κυνηγός. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε υποσχεθεί σε οικογενειακό του φίλο, που τον επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, ότι «θα επιστρέψω στα 5.30 το απόγευμα να σου φέρω κυνήγι που έχω μαγειρέψει…», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ποινικοί ή τρομοκράτες

Οι αρχές θεωρούν πως πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 47χρονου, όμως δεν έχουν καταλήξει εάν η εντολή δόθηκε από ποινικούς ή από τρομοκράτες. Οι δράστες είχαν γίνει η σκιά του αρχιφύλακα εδώ και πολλές ημέρες και γνώριζαν ότι θα βρίσκεται εκτός Λαμίας, όπου έμενε.

Στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας κρατούνται σκληροί ποινικοί και άτομα που έχουν εμπλακεί με υποθέσεις τρομοκρατίας. Αυτό που περιπλέκει το πεδίο των ερευνών είναι η στενή σχέση ποινικών κρατουμένων και τρομοκρατών που αποδείχτηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης