Αμετακίνητος και αισιόδοξος ο κ. Τσίπρας - 162 "ναι" στις προγραμματικές δηλώσεις

Σύγκρουση δυο κόσμων χθες στην Βουλή όπου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 162 ναι - 137 όχι - μια απουσία (Μιχαλολιάκος). Ψήφισαν δηλαδή υπέρ της κυβέρνησης τα δύο κόμματα που την συγκροτούν.

Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπόντας το καινούργιο, εξέπληξε και πάλι αφού δεν έκανε βήμα πίσω από τις προγραμματικές του δηλώσεις αν και γνώριζε ότι την ομιλία του την περίμεναν σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και αλλού.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι εταίροι αλλά και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα πρέπει να το καταλάβουν ότι την 25η Γενάρη δεν είχαμε μια απλή κυβερνητική εναλλαγή. Είχαμε το τέλος ενός πολιτικού καθεστώτος.

«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στα μνημόνια γιατί αυτό θα σήμαινε οτι η Ευρώπη της λαϊκής κυριαρχίας δεν υπάρχει πια» τόνισε. «Τις επόμενες ημέρες θα κρίθει αν η Ευρώπη μπορεί να διατηρήσει τη συνοχή της και να προχωρήσει μπροστά αλλάζοντας».

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι "τα μνημόνια ήταν η ευκαιρία το κοινωνικό κράτος, η υγεία, η παιδεία, η δημόσια περιουσία να περάσουν στα χέρια των συμφερόντων των λίγων". Όπως είπε, "αυτό που που διαπραγματευόμαστε δεν είναι το μνημόνιο. Είναι η συμφωνία με τους εταίρους για οικονομική στήριξη.

Και η στήριξη πρέπει να δοθεί για να επιστρέφεται πάλι πίσω στους δανειστές. Για να μπορεί η χώρα να αποπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις".

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι είναι έτοιμα δύο νομοσχέδια. Το πρώτο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Το δεύτερο τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.

ΕΝΑΣ ΗΠΙΟΣ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Εμφάνιση... αρχηγού από τον κ. Σαμαρά του... παλιού κόσμου, ο οποίος δεν επέλεξε την σκληρή αντεπίθεση όπως πολλοί περίμεναν αλλά με μια καλή πραγματικά ομιλία περιέγραψε τι πέτυχε η κυβέρβησή του, τους κινδύνους από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ (που την χαρακτήρισε αόρατη - κανείς δεν την γνωρίζει) ενώ βεβαίωσε: Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, όπως όλοι όσοι αγαπάνε την πατρίδα, αλλά δεν θα αφήσουμε να πέσει η χώρα στα βράχια.

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε σημείο προς σημείο τις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα για κάποιες από αυτές είπε είτε "συμφωνώ" είτε "μακάρι" (να γίνουν).

Οι άλλοι αρχηγοί είπαν:

* ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ : Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο πρόγραμμα, ασχέτου ονόματος. Οι εξαγγελίες δεν δίνουν στον λαό πίσω αυτά που έχασε, ούτε ένα μέρος του.

* ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη. Διαπραγμάτευση σκληρή, αλλά όχι επιπόλαιη. Λάθος μια εμπλοκή των ΗΠΑ στην συζήτηση.

* ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Επιμένουμε πως η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης